Vierde nederlaag op rij voor Ouderkerk zaterdag

Het eerste zaterdagteam van Ouderkerk is in de derde klasse C voor de vierde keer op rij niet tot een overwinning gekomen. Uit bij FC Hilversum, verloor de ploeg terecht met 3-1. De ploeg van Lex van der Horst wacht nog steeds op haar eerste punten.

In de eerste helft was Hilversum sterker dan het team uit Ouderkerk aan de Amstel. De ploeg verzuimde echter te scoren. Ouderkerk speelde vooral tegen zichzelf en mocht gelukkig zijn dat het maar één tegendoelpunt kreeg te incasseren. Doelman René de Jong ging in de fout bij een hoge bal van Hilversum en gaf daardoor de kans aan een Hilversumse aanvaller die via zijn voet de bal in de  goal zag belanden, 1-0.

Lex van der Horst 2

Na de rust kregen de ‘groen/witten’ al binnen een paar minuten een kans maar zagen een mooi schot op de paal belanden. Hierna kwam ‘Underdog’ Ouderkerk wat beter in de wedstrijd en schoot Sander Couperus op een mooie lange bal van Friso Kaashoek in de verre hoek binnen, 1-1. Couperus vierde dit feestje aan de kant met trainer Lex van der Horst en de rest van de ploeg en de begeleiding.

Even leek er een stunt in de lucht te hangen voor Ouderkerk en kreeg aanvaller Couperus zelfs een uitgelezen mogelijkheid om de 1-2 binnen te koppen. Zijn poging ging echter hoog over het Hilversumse doel.

Hierna kwam Hilversum, het team dat verreweg de meeste kansen had in de tweede helft, toch langszij door slordig verdedigen van de Ouderkerk defensie wat resulteerde in twee doelpunten, 3-1. De Hilversummers hadden deze score zelfs uit kunnen bouwen maar waren niet scherp genoeg.

Vreemd genoeg stegen de Ouderkerkers wel een positie op de ranglijst doordat ‘buurman’ RKAVIC met 1-8 verloor bij Loosdrecht. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C.