Vierde nederlaag op rij voor Purmersteijn

Purmersteijn kreeg zaterdag Genemuiden uit Overijssel op bezoek, een plaats met ruim 10.000 inwoners. De afgelopen 5 seizoenen speelde de hoofdmacht in de zaterdaghoofdklasse en daarvoor 5 seizoenen in de toenmalige zaterdagtopklasse. Afgelopen seizoen eindigde Genemuiden op de 11e plaats en behaalde uit 30 wedstrijden 33 punten en nu staat het met 24 punten in het linkerrijtje. In de ploeg heeft het twee geroutineerde spelers die vele jaren in het betaalde voetbal uitkwamen. De 30-jarige spits Omar Kavak speelde voor WKE Emmen, FC Emmen en Go Ahead Eagles en zijn leeftijdgenoot, centrale verdediger Martijn van der Laan heeft een verleden bij FC Groningen, Veendam en Cambuur.

In de selectie van Purmersteijn zijn in de winterstop enkele mutaties geweest. Zo werd de 19-jarige doelman Thomas Hoekstra aangetrokken, die tegen Genemuiden meteen in de basis stond. In de openingsfase was Genemuiden wat meer in balbezit en al in de 7e minuut sloeg voor Purmersteijn het noodlot toe. Op een dieptepass werd spits Omar Kavak door verdediger Nathan Sibilo volgens de arbiter onreglementair afgestopt en ging de bal op de stip en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Genemuiden kreeg hierna ook nog een paar mogelijkheden maar de schoten van Jerman Baicadila en spits Omar Kavak gingen rakelings naast. In het verloop van de eerste helft herpakte Purmersteijn zich enigszins. In de 30e minuut ranselde doelman Patrick Jansen een dreigende indraaiende hoekschop van Boyd Mak stijlvol uit zijn heiligdom en was het kort hierna Alex Treuren die uit een afgemeten voorzet van Genairo Promes met een afstandsschot doelman Patrick Jansen echter zonder succes testte. Kort voor de pauze was het Genairo Promes die op rechts goed doorkwam maar zijn projectiel voor het doel langs zag gaan.

Ook in de tweede helft bleek Genemuiden over een ploeg te beschikken die niet spectaculair voetbalt, maar een degelijke ploeg heeft die achterin met routinier Martijn van der Laan weinig tot niets weggeeft. Alex Treuren kreeg kort na de hervatting nog een scoringskans maar zijn te zacht ingeschoten bal kon de doelman niet verontrusten. Spits Daniël Schermer verzette in de aanval veel loopwerk maar werd zelden door zijn medespelers aangespeeld en dacht hij een speler op zijn techniek uit te spelen dan werd hij goed afgestopt. In de 70e minuut moest doelman Thomas Hoekstra in actie komen bij een hoekschop van Noureddine Boutzamar maar de bal werd schitterend weggewerkt. Een minuut later minuut werd Daniël Schermer in het zestien metergebied onderuit gehaald en schreeuwde iedereen van Purmersteijn om een strafschop maar scheidsrechter wuifde dit akkefietje laconiek weg. Vier minuten later was het aanvaller Genairo Promes die met een strakke pass de diepgaande Daniël Schermer aanspeelde maar zijn harde kopbal miste precisie. In de slotfase bracht Martin van Ophuizen nog Jordi Wigman en Rowan Meijer in voor Lester Aarsman en Boyd Mak. Het was echter Genemuiden dat na balverlies van Mark de Loor in de 87e minuut toesloeg. Uit een pass van Omar Kavak bracht hij de jeugdige en debuterende Brian Snijder in stelling en met een harde kogel bracht hij de eindstand op 0-2.

Voor Purmersteijn betekende het de vierde achtereenvolgende nederlaag met de doelcijfers van 1 voor en 13 tegen. De meeste concurrenten gingen echter ook onderuit, alleen De Dijk wist wel te winnen. Komende zaterdag gaat Purmersteijn naar het sterke Staphorst, in de hoop op revanche.

Opstellingen:

Purmersteijn: Thomas Hoekstra (d), Shaquille Doorson, Sibilo Nathan, Romeo Fecunda, Alex Treuren, Lester Aarsman, Mark de Loor, Boyd Mak, Rano Burger, Genairo Promes, Daniël Schermer.

Wisselspelers: Richard de Groot (d), Jordi Wigman, Job van der Meulen, Branco Verhoef, Rowan Meijer, Joey Mers.

Tekst: Auwel Prins

Archieffoto: José Mol