Vierde nederlaag op rij Waterwijk

Het zondagelftal van Waterwijk lijkt volledig in elkaar te zijn gestort. Gistermiddag verloor de derdeklasser alweer voor de vierde keer op rij: 1-2 tegen HDS. Enkele weken deed het team nog serieus mee om het kampioenschap, maar inmiddels valt er voor Waterwijk geen eer meer te behalen dit seizoen.

Die conclusie trok ook Waterwijk-trainer Gerard Staats. ,,Vorige week waren onze titelkansen al voorbij, maar als we vandaag hadden gewonnen, hadden we misschien nog mee kunnen doen om de laatste periode. Maar als je ziet hoeveel we nu achter staan… nee dat gaat niet meer lukken. De spelers beseften dat na afloop ook. Het is heel zonde.”

Drie weken geleden genoot Waterwijk nog een ongeslagen status in 2013. Sindsdien gaat alles fout. ,,De interne problemen bij de club hebben zeker aan onze slechte resultaten bijgedragen”, meent Staats. ,,Spelers gingen gebukt onder de onzekerheid die er speelde: zou dit team volgend jaar nog wel bestaan?”

Maar alle bestuurlijke perikelen ten spijt had Waterwijk gistermiddag gewoon moeten winnen van HDS. Staats: ,,We waren veel beter, hadden bij rust al ruim voor moeten staan, maar kregen de bal er niet in. Na een goede voorzet van HDS over de flank keken we opeens tegen een achterstand aan.” Met een rake kopbal zorgde Almeerder Juan Garcia dat het weer 1-1 werd. ,,Daarna kregen we tal van mogelijkheden. Van der Zaal schoot voor een leeg doel op de paal. Zelfs met drie man tegen alleen hun keeper lukte het ons niet om de bal erin te schieten.” In de 90e minuut herhaalde HDS het kunstje dat tot de 1-0 had geleid. Een zuivere voorzet en simpel afrondwerk bleken genoeg om Waterwijk wederom een nederlaag toe te brengen

Verslag: Herman de wit.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)