asv De Dijk

Vierde overwinning op rij voor De Dijk

De Dijk heeft zaterdag goede zaken gedaan door opnieuw te winnen. Op bezoek bij Berkum werd het 1-2, waardoor de Amsterdammers nu voor het eerst dit seizoen op een veilige plek staan.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B Zaterdag

De openingsfase was nog voor de Zwollenaren. Uit een fraaie aanval via Chris van der Meulen en Jonathan van Marle belandde de bal via de kaats bij Johnsen Bacuna, maar de Berkum-topscorer kwam nét tekort om die kans te verzilveren. Even later hoopte Berkum een penalty te krijgen, toen Bacuna in het strafschopgebied onderuit ging. De scheidsrechter liet echter doorspelen. Direct daarna kwam De Dijk op voorsprong. Bij een corner tastte iedereen mis en kon Mylan Polman de bal in het doel schieten. Berkum creëerde weinig, maar wist na een halfuur toch de 1-1 te maken. Een vrije trap werd door Jasper van der Stouw fraai in de bovenhoek gekruld.

Ook na de rust had De Dijk niet heel veel te vrezen van Berkum en opnieuw uit een corner wist de ploeg van Kees Oostermeijer op voorsprong te komen. Viktor Banki was meegekomen naar voren en wist de 1-2 tegen het net te koppen. Berkum kon weinig meer terugdoen en in blessuretijd had De Dijk zelfs nog de 1-3 kunnen maken. Uit een counter wist Hussam Dowaah niet tot scoren te komen.

Opstelling De Dijk: Lassane Nikiema, Dennis Darnley, Viktor Bánki, Brian Groothuesheidkamp, Hjalmar Oomens, Feyo Glim, Marc Baardman, Mylan Polman (78. Steef Borgman), Leon Schipper, Daan Pruim (90+2. Younes Rabiu), Hussam Dowaah