Vierdeklasser Atletico Amsterdam verrast met trainingskamp naar Turkije

Een trainingskamp in Antalya, Turkije, van maar liefst vijf dagen startte maandag voor Atletico Amsterdam. Opvallend, want buitenlandse trainingskampen zijn niet bepaald aan de orde van de dag bij clubs die uitkomen in de vierde klasse. Toch landde de 27-koppige selectie van Jamal Ahaddouch gisteren op Turkse bodem om te beginnen aan een zeer leerzame trip.

“Wij proberen een bepaalde voetbalbeleving te creëren met alles wat daar mee samenhangt”, verklaart Ahaddouch. “Daar horen teamuitjes, teambuilding en andere activiteiten bij die daar voor zorgen. Ik ben zelf vijftien keer op trainingskamp geweest in mijn carrière, daar herinner ik mij nu nog dingen van en ik ben daar ook altijd sterker van teruggekomen.”

De oefenmeester heeft zijn spelers het belang van een trainingskamp op het hart gedrukt en door middel van een eigen bijdrage door de selectie werd een vijfdaagse reis mogelijk gemaakt. “Bijna niemand van de groep is ooit op trainingskamp geweest, dus het is zowel voor mij als voor hun behoorlijk bijzonder”, aldus Ahaddouch. “We hebben via contacten in Turkije gekeken wat het beste is voor ons om ervaring op te doen, want wij willen hier een structurele trip van maken.”

Dat de club uit Amsterdam vaker op een dergelijk trainingskamp gaat wordt dus niet uitgesloten, mede doordat Ahaddouch verwacht dat dit zijn spelersgroep enorm gaat helpen in de tweede seizoenshelft én volgend seizoen.”Ik heb een aantal doestellingen gesteld, want ik vind dat we een sterkere eenheid moeten zijn als we terugkomen”, beschrijft de trainer. “Daarnaast kun je in die vijf dagen met meerdere trainingen op een dag, veel meer stilstaan bij het team dan op een doorsnee trainingsavond.”

Met persoonlijke gesprekken met zijn spelers en verschillende trainingen in korte tijd hoopt Ahaddouch het niveau flink op te schroeven. Van de ontwikkelingen van zijn ploeg verwacht hij tevens niet alleen de resterende wedstrijden in de vierde-, maar ook straks in de derde klasse, de vruchten te plukken. “Ik kijk stiekem met een schuin oog over de aankomende maanden heen en probeer een basis te leggen voor het volgende seizoen”, legt Ahaddouch uit. “Het gaat mij met name om de ontwikkeling van de spelers en het teamgevoel.”

Met de sfeer in Antalya zit het nu al helemaal goed volgens de oefenmeester, want iedereen is erg enthousiast. Na aankomst gisteren werd begonnen met een FIFA-toernooi op de Playstation, maar de rest van de week wordt er vooral getraind en wordt er een oefenwedstrijd gepseeld, tegen Spartaan 1920 uit Rotterdam. “Een tweedeklasser die bovenaan staat, dus het is een goede krachtmeting, die toevallig tot stand is gekomen”, vertelt Ahaddouch enthousiast. De Rotterdammers verblijven in hetzelfde hotel als de ploeg uit de hoofdstad en na een afzegging van de A-junioren van het Turkse Antalyaspor, was dit een goed alternatief.

Vrijdag zal Atletico Amsterdam om 14:00 uur Nederlandse tijd oefenen tegen Spartaan 1920 en de Amsterdammers zullen zaterdagmiddag weer landen op Schiphol.

Tekst: Jimmy Miltenburg
Foto’s: Jamal Ahaddouch

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)