Vijf treffers V&V tegen Hoofddorp (5-2)

In de zaterdag vierde klasse C heeft V&V haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. Tegen het nog puntloze Hoofddorp won de ploeg van Edwin van de Raad met 5-2. Dat het slechts bij vijf treffers bleef was een wonder.

Zeker in de eerste helft had V&V nog wel vijf treffers meer mogen maken. Verder had trainer Van de Raad niet zoveel te klagen. Van de Raad: “ Het was allemaal een stuk beter dan vorige week. We hadden voldoende kansen en er werd veel beter gecombineerd. Daar moet ik wel bij zeggen dat Hoofddorp ons de mogelijkheid gaf om te voetballen.”

De wedstrijd stond onder leiding van uitstekende scheidsrechter Abdullah, die het kort hield, consequent floot en in deze sportieve wedstrijd geen kaarten hoefde te trekken.

DSC06902

De eerste kans was na vijf minuten voor Hoofddorp toen verdediger Vos door het midden oprukte en vrij voor doelman Redouan Krap kwam, maar hij schoot naast. Twee minuten later scoorde Marco Brouwer. Marvin Calor gaf een voorzet, Brouwer sprong met de keeper mee, die de bal los liet, waarna hij eenvoudig kon scoren (1-0).

Daarna regen de kansen zich aaneen. Achtereenvolgens hadden Regilio Wooding (naast), Raoul Russel (lat), Marvin Calor (paal, uit de rebound had Russel alsnog moeten scoren), nog een keer Russel alleen voor de keeper (gestopt) en Rachid Moufid (lat) moeten scoren.

Vooral aan de linkerkant was er veel ruimte, linksachter Wouter Oosterloo was constant aanspeelbaar. De as van het veld was met centrale verdediger Martin van de Meer, aanvoerder Bas Rouwenhorst, Marco Brouwer en de balvaste spits Regilio Wooding uitstekend bezet.

DSC06917

Vijf minuten voor rust trapte doelman Krap weer eens voortreffelijk uit, Rachid Moufid kon de bal meenemen en geplaatst inschieten: 2-0. Het leek een comfortabele voorsprong maar in de laatste seconden van de eerste helft trapte doelman Munster, die prima keepte, een bal ver uit, Gert van Dijk stapte te laat en de razendsnelle spits Davy de Bruijn kon alleen op de V&V-doelman afstomen en beheerst scoren.

In de eerste minuut van de tweede helft kwam Raoul Russel wel tot scoren, toen hij na een steekbal van Marco Brouwer de bal keurig in de hoek plaatste. Geen vuiltje meer aan de lucht zou je denken, maar in de 59e minuut scoorde spits De Bruijn – de beste man aan de kant van Hoofddorp – de aansluitingstreffer op identieke wijze als zijn eerste doelpunt; weer stapte Gert van Dijk te laat.

Maar in de slotfase liep V&V alsnog verder uit. Eerst scoorde invaller Jasper van Abeelen na een mooie aanval: voorzet van uitblinker Rachid Moufid op Marco Brouwer, die ‘m panklaar neerlegde voor Van Abeelen, die ‘m feilloos inschoot.
En in de eerste minuut van de extra tijd maakte Rachid Moufid zijn tweede doelpunt uit een diepe pass van rechtsachter Michiel van Tilburg.
Rest nog te vermelden dat Mark van Baren de licht geblesseerde Marvin Calor aan het begin van de tweede helft verving.