Vijf voor twaalf bij WV-HEDW na zesde nederlaag op rij

WV-HEDW beleeft een slechte fase in de Vierde Divisie. Er werden al vijf nederlagen op rij geleden en dat bracht de ploeg inmiddels op een directe degradatieplaats. Er is zeker nog hoop om in ieder geval directe degradatie af te wenden, maar daarvoor was een zege op Hoogland zaterdagavond wel belangrijk. Het werd echter weer een nederlaag voor de Amsterdammers: 1-0.

De eerste fase was er een zonder al te veel kansen voor beide ploegen. Na een klein half uur was Justin de Vos met een kopbal tegen Ruben Zandwijken aan. Aan de andere kant kreeg WV-HEDW een aantal kansen uit dode spelmomenten. Maar het was Hoogland dat na ruim een half uur de ban brak. Een lange bal bereikte Henri Kersten, die het knap afmaakte. Oscar Abouseada deed nog een ultieme poging om de bal vlak voor de doellijn weg te halen, maar slaagde daar niet in. Een paar minuten later kregen de Amsterdammers nog wel een goede kans op de gelijkmaker. Ze kregen een vrije trap, nadat Tim Correia op de rand van de zestien was gevloerd. Mick van Moerkerk gaf de bal goed voor het doel, de bal bleef hangen, maar Joost Heij kon er net niet bij om de gelijkmaker te maken.

Na rust was het vooral WV-HEDW wat de klok sloeg. Zo ontstond er al snel een kans van invaller Ashraf Azzouz, die de bal aangegeven kreeg van Romello Austin. Azzouz raakte de bal echter verkeerd en schoot hoog over. Vlak daarna werden plotseling de lichten gedimd en was het op het veld te donker om door te voetballen. De aftrap was immers om 18.00 en het was inmiddels 19.00 geweest. Na een onderbreking van het een minuut of 10 brandden de lichten weer op volle sterkte en kon het duel hervat worden.

WV-HEDW was duidelijk de meest gevaarlijke ploeg. Zo kreeg Timo van Roemburg een goede kans op de 1-1, na een voorzet van Azzouz. Maar zijn kopbal ging over. Met nog een minuut of 20 te gaan ontstond er een overtal voor WV-HEDW. Jorrit Fiegen kreeg zijn tweede gele kaart, nadat hij de bal wegtrapte bij een overtreding. Er was dus nog best wat tijd voor de Amsterdammers om van dat overtal te profiteren, maar dat lukte niet echt. WV-HEDW kreeg nog wel flink wat corners, maar allemaal leverden ze geen goal op. Hoogland eindigde het duel nog met negen man. Een minuut voor tijd kreeg Rinze Muis in een minuut tijd twee keer geel.

Het worden nog 7 finales voor WV-HEDW om afdalen naar de eerste klasse te vermijden. Komende week is de ploeg vrij, daarna staat een uitwedstrijd bij middenmoter Ter Leede op de planning. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)