asv De Dijk

Vijfde overwinning op rij voor De Dijk

Op Sportpark Schellingwoude ontving De Dijk DETO uit Vriezenveen. Voor de wedstrijd stond DETO op de vijftiende plaats, de Amsterdamse ploeg op een dertiende positie. De Dijk had de afgelopen vier wedstrijden gewonnen. Terwijl de gasten uit Vriezenveen vorige week verloren van hekkensluiter Buitenpost. Zaterdag versloeg De Dijk DETO met 3-1. Tot ver in de tweede helft hadden de bezoekers een voorsprong, maar de ploeg van Kees Oostermeijer boog de achterstand om.

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Spits Maarten Jansen lepelde de bal naar Ferdie ter Avest. Het schot dat daarop volgde werd gesmoord door de verdediging. Het spel golfde in de beginfase op en neer. Nadat een goal van De Dijk werd afgekeurd in verband met buitenspel, sloeg DETO toe. Spits Jansen kopte de voorzet van Stan Nijhuis achter Nikiema Lassane. Snel daarna leek DETO de score al te verdubbelden, De Dijk verspeelde knullig de bal. De inzet van Ter Avest ging rakelings naast het doel. Wel betekende dit de start van het offensief van De Dijk, voorzetten werden afgewisseld met goede aanvallen. In de laatste fase ontbrak echter scherpte. De gasten uit Vriezenveen poogden enkele malen met fel druk zetten de bal te veroveren. Hierdoor ging het spel constant op en neer, scheidsrechter Maurice Paarhuis liet veel doorgaan wat het spelbeeld goed deed. Ondanks de 0-1 achterstand deed De Dijk zeker niet onder.

Na de pauze ging DETO in de aanval. De bal werd meerdere malen voor gegeven, maar het zorgde niet voor veel gevaar. In het kwartier na rust kon De Dijk niet meer dan counteren. Daarna begonnen de Amsterdammers het weer beter te doen, onder gejoel van een groep jongens. Mylan Polman kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied, hij wilde de bal in de korte hoek binnenschieten. De bal verdween echter over het doel. Aan de andere kant raakte DETO de lat. Een voorzet werd door Kai Wesselink geraakt, maar zijn inzet raakte het aluminium. De Dijk probeerde een gelijkmaker te forceren, door veelvuldig voor te geven. Met de kopsterke Daan Pruim en Polman geen gekke strategie, alleen waren de voorzetten net niet goed genoeg. Een kwartier voor tijd bracht Leon Schipper de bal in, Polman ving de bal goed op en wist de 1-1 binnen te schieten. In minuut 85 wist spits Pruim zelfs de 2-1 binnen te schieten. In het drukke centrum probeerde De Dijk aan te vallen, maar doordat er zoveel mensen stonden werd de bal over de verdediging gelepeld. Pruim gebruikte z’n lichaam goed en verschalkte doelman Anthony van Zaltbommel. De Dijk wist zelfs de 3-1 te maken. Uit de omschakeling wist invaller Jermaine Fitz James te scoren. In de omschakeling kreeg Pruim de bal mee, na meters te zijn opgestoomd gaf hij de bal breed richting Fitz James. Hoewel de bal nog werd geraakt door een verdediger wist de aanvaller de Twentse doelman te verschalken. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Paarhuis keken de DETO-spelers teleurgesteld om zich heen, terwijl de spelers van De Dijk een feestje vierden.

“De jongens bleven strijden”, aldus De Dijk-trainer Oostermeijer. Hij was erg blij met de overwinning. Ondanks de mindere start van de competitie bleven de spelergroep en de oefenmeester goedgemutst.  Oostermeijer zag tegen DETO, maar ook de eerdere wedstrijden, een hecht collectief. Door de vijfde overwinning op rij staat de ploeg van de oefenmeester op een veilige elfde plaats. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de hoofdklasse Zaterdag.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)