Home / Algemeen / Virgil Trustfull nieuwe trainer AC Amsterdam (zondag)

Virgil Trustfull nieuwe trainer AC Amsterdam (zondag)

Virgil Trustfull volgt Mustafa Ahaddouch op als trainer van kersverse zondag vierdeklasser AC Amsterdam. De 36-jarige oefenmeester had het afgelopen seizoen Real Sranang onder zijn hoede, waar hij vanwege een verschil van inzicht met de directie besloot te vertrekken.

Trustfull voelde geen waardering meer in Amsterdam-Oost, iets wat hij naar eigen zeggen wel krijgt bij AC Amsterdam. “Ik ken het verhaal van Jamal (Ahaddouch, oprichter en voorzitter red.) en dat vond ik toen al interessant. Ik kan mij goed in hun visie – op een gezonde manier met een nieuwe club vooruit komen – vinden. Iedereen deelt die visie, dat is ook belangrijk.” Ahaddouch belde de oefenmeester op en beide partijen kwamen er al snel uit. “Ik heb een heel goed gevoel bij de club. Hij wilde mij graag hebben.”

Met Real Sranang verspeelde Trustfull in de laatste weken het kampioenschap van de vierde klasse F aan Nederhorst. Ook in de nacompetitie lukten het de Amsterdammers niet om te promoveren. Nadat het op een tweede plaats eindigde in de eerste poule, kreeg het nog een kans, maar ging Real Sranang fors onderuit tegen Ilpendam (4-1) en Purmerend (2-8). Daarna besloot de oefenmeester te vertrekken. “Er zijn mij beloftes gedaan, die niet werden nagekomen. Er werd zelfs gezegd dat ze het eerste elftal terug wilden trekken uit de nacompetitie. De club wilde niet meer vooruit. Terwijl ik het toch best redelijk gedaan heb, wij hebben van niets ‘iets’ gemaakt.”

Bij AC Amsterdam, dat ietwat gelukkig door terugtrekken van Buiksloot en Brederodes via de nacompetitie promoveerde, willen ze graag de volgende stap zetten. “We willen zo snel mogelijk hogerop”, is Trustfull ambitieus. De huidige groep blijft intact en zelf neemt hij een aantal spelers mee. Ook van Real Sranang. “Zij hebben gezegd: trainer, waar je ook naartoe gaat, wij gaan met je mee. Dat is fijn om te horen. Ik loop nu zo’n twee jaar rond in de vierde klasse en denk dat wij als promovendus goed genoeg zijn om mee te doen om de prijzen.”

Mustafa Ahaddouch, de huidige trainer van het zondagelftal, zal komend seizoen samen met Jamal Ahaddouch de Zaterdag 1 leiden.

Foto Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!