Home / Algemeen / Vlug en Vaardig boekt eenvoudige en overtuigende zege bij Arsenal

Vlug en Vaardig boekt eenvoudige en overtuigende zege bij Arsenal

In de zaterdag vierde klasse D heeft Vlug en Vaardig gedaan wat het moest doen. De ploeg van Edwin van der Raad won met 1-6  bij Arsenal en blijft zo in een goede uitgangspositie om de nacompetitie te halen.

Het waaide. Het waaide heel hard. En dat beïnvloedde het spel van beide ploegen danig. V&V speelde de eerste helft met de wind schuin in de rug. Geen voordeel zo bleek in de tweede helft. Het eerste half uur gebeurde er helemaal niets. Geen kansen en door de wind veel balverlies. De toeschouwers hadden dus alle tijd om naar de laag overvliegende, landende vliegtuigen te kijken.

In de 32e minuut kwam Arsenal op voorsprong toen een schot van dichtbij van Elias Mbamba nog even aangeraakt werd door een verdediger van V&V en onhoudbaar voor doelman Redouan Krap – die de plaats innam van de geblesseerde Daniël Pommerel – in de kruising verdween: 1-0.

In het laatste kwartier van de eerste helft regende het kansen aan beide zijden. Een goede voorzet van Gerben Bolten werd net naast geschoten door Gert van Dijk.

20140215_151305-1

Een paar minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk toen er slecht uitverdedigd werd, Marvin Calor de bal op een presenteerblaadje kreeg en gemakkelijk kon scoren. In de extra tijd van de eerste helft werd een lage, strakke voorzet van Gerben Bolten van links niet goed door doelman Niels Hassing verwerkt, waarna James Lodge de bal ongelukkig het eigen doel in liep (1-2).

Hoewel de eerste grote kans in de tweede helft voor Arsenal was, wist V&V de voorsprong al snel uit te bouwen. Na tien minuten werd een goede hoekschop van Gerben Bolten, die goed op dreef was, door Dave Jansen ingekopt, maar van de lijn gehaald. Uit de hoekschop die hierop volgde was het wel raak: een volley van Marco Brouwer achter in het strafschopgebied werd nog met het hoofd beroerd door Marvin Calor en verdween in het doel (1-3).

Een vrije trap van Gerben Bolten in de 67e minuut werd in één keer in het doel geschoten (1-4). De fraaiste combinatie van de wedstrijd over veel schijven leidde vijf minuten later het vijfde doelpunt van V&V in. Via Mink Terpstra, nuttig en ijverig als altijd, en Marvin Calor kwam de bal bij aanvoerder Dave Jansen, die scoorde (1-5).

In de extra tijd bekroonde Mink Terpstra een goede wedstrijd door uit een fraaie assist van Dyon Huisman, ingevallen voor Marco Brouwer, te scoren. Eindstand 1-6. Kijk voor alle uitslagen op de klassenpagina van zaterdag 4D

Verslag en foto’s Rien van Tilburg

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!