Home / Algemeen / Vlug en Vaardig haalt uit in eerste duel

Vlug en Vaardig haalt uit in eerste duel

Vlug en Vaardig is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Tegen Zuidoost United won de ploeg van Edwin van der Raad met maar liefst 9-2. De trainer liet eerder deze week al weten met niets minder dan promotie genoegen te nemen.

De eerste helft had Vlug en Vaardig, met vijf nieuwe spelers in de basis, zonder doelman kunnen spelen. Zuid-Oost United werd overklast. Dat leidde al na vijf minuten tot de eerste treffer. Rechtsachter Michiel van Tilburg gaf de bal diep langs de zijlijn aan Mink Terpstra – een van de nieuwe spelers die bij bijna alle doelpunten betrokken was – hij bracht de bal bij aanvoerder Bas Rouwenhorst, die eenvoudig kon scoren (en dat ook deed).

Na 19 minuten scoorde Marco Brouwer na een prachtige combinatie tussen Mink Terpsta en Gerben Bolten. Daarna ging het snel: Gerben Bolten (ook nieuw, een uitstekende linkerspits) maakte in de 22e minuut de 3-0, en in de 27e, 29e en 42e minuut scoorde Mink Terpstra een hattrick. Zijn tweede doelpunt was curieus. Een diepe bal leek onhaalbaar en de doelman van United dacht de bal een paar meter naast het doel over de achterlijn te kunnen laten lopen. Mink dook achter hem op, pikte de bal op de achterlijn op en kon de bal het doel in lopen.

Verdedigend was V&V, met Martin van der Meer en Wolter Top in het centrum, tot dan toe geen moment in gevaar geweest. Een comfortabele 6-0 ruststand dus, door de supporters met gemengde gevoelens begroet omdat zij bij elk door V&V gescoord doelpunt de pot spekken, waaruit aan het eind van het seizoen een groot feest betaald wordt. Als dat zo doorgaat wordt dat dit jaar een geheel verzorgde reis naar een ver oord ….

Doelman Daniël Pommerel (ook nieuw) was in het eerste deel van de tweede helft wel hard nodig. Al na twee minuten scoorde Jerrel Fraenk na een snelle aanval door het midden en in het kwartier daarna moest hij een keer of vier succesvol naar de hoek. De bezoekers kwamen dus gemotiveerd uit de kleedkamer en V&V oogde wat paniekerig.

Dat duurde tot de 20e minuut toen V&V terecht een strafschop kreeg, nadat een vrije trap van Marco Brouwer met de arm van richting veranderd werd. Dave Jansen nam ‘m uitstekend.

Vijf minuten later kreeg de tegenpartij een strafschop; Wolter Top leek bij een verdedigende actie de bal te spelen, maar scheidsrechter Gefferie, die overigens prima floot, legde de bal op de stip. Michiel van Tilburg beoordeelde dit – niet geheel onterecht – als een goedmakertje, hetgeen hem een gele kaart opleverde. Ook Richenel Ellis wist hoe een penalty genomen moet worden.

In het laatste kwart had V&V de wedstrijd weer in de hand, mede dankzij goed controlerend werk van Davey Huisman en Bas Rouwenhorst op het middenveld. Marco Brouwer scoorde in de 73e minuut zijn tweede doelpunt.

Een kwartier voor tijd werden Michiel van Tilburg en linksachter Dominic Pommerel (broer van …) gewisseld voor Gert van Dijk en Wouter Oosterloo en even later kwam Ibrahim Oulad Hammou in het veld voor Mink Terpstra (man of the match).

Vlak voor tijd maakte ook Dave Jansen zijn tweede doelpunt. Een fraaie. Uit een kort genomen corner kreeg hij, met de rug naar het doel staand de bal, draaide om z’n as en schoot de bal in de kruising.

Deze keer konden de nieuwelingen het “Hoog die glazen” nog niet meezingen, maar hopelijk kunnen zij nog vaak oefenen.

 

Verslag Rien van Tlburg