vlug en vaardig- 2023
Kenny Burity speelde een sterke wedstrijd en maker van de enige treffer voor V & V

Vlug en Vaardig loopt in het mes van uiterst effectief ASV’65 en is uitgeschakeld

Vlug en Vaardig is er niet in geslaagd een zege te boeken op eigen veld tegen ASV’65 uit Ankeveen. De Amsterdammers begonnen goed aan het duel, maar een combinatie van eigen fouten en een uiterst effectieve uitploeg zorgden voor een uitschakeling in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse: 1-2.

Effectief ASV straft Vlug en Vaardig

vlug en vaardig

Vlug en Vaardig begon vol overtuiging aan het duel en ASV’65 besloot terughoudend te spelen. De Amsterdammers wisten in de openingsfase kansen te creëren en zagen ASV na de eerste tien minuten ook op de helft van V & V. Na drieëntwintig minuten viel de goal, tegen de verhouding in, voor ASV. Sherrick Krind kreeg een bal uit een onoverzichtelijke kluts situatie en de bal viel pardoes achter V & V doelman Ryan van der Raad binnen.

vlug en vaardig

De ploeg van coach Edwin van der Raad, die inmiddels vijftien seizoenen de scepter zwaait op sportpark Ookmeer, ging na de teleurstellende tegentreffer op zoek naar de gelijkmaker, kreeg voldoende kansen en mogelijkheden maar kon de bal niet achter ASV doelman Jared Ramdjan krijgen. Tussendoor had scheidsrechter Jensch, die een prima wedstrijd floot, zijn handen gevuld aan kinderachtige kleine opstootjes, onderling verbale uithalen en schwalbes. Aan beide kanten hadden enkele spelers zich in mentaal opzicht niet in de hand en maakten zich opzichtig schuldig aan spelverderf. Het duel werd niet ontsiert, verstandige spelers hielden het hoofd koel en maanden hun medespelers tot kalmte.

Aansluiting

Bij het starten van de tweede helft leek het scenario somber voor Vlug en Vaardig, gezien de stugge verdediging van ASV dat ingezakt bleef spelen, V & V bleef echter geloven in eigen kunnen en werd de aansluitingstreffer een feit. Kenny Burity kopte knap een scherp aangesneden voorzet binnen waardoor de wedstrijd weer spannend werd: 1-1. V & V kon echter niet lang genieten van de gelijkmaker: op jacht naar de overwinning liet het ook (grote) ruimtes waar ASV één keer raad mee wist. Op links ontsnapte Sherrick Halfhide aan de aandacht, zijn lage voorzet was een prooi bij de tweede paal voor ASV invaller Felix Yorks: 1-2.

vlug en vaardig
1-1

Van der Raad greep in, bracht wissels en ging overal één tegen één spelen. V & V leek enigzins moegestreden tegen het stugge ASV dat geen krimp gaf. V & V had wat tijd, kreeg nog mogelijkheden, en nog één enorme kans in de ruim genomen blessuretijd, op de 2-2 maar de kopbal van dichtbij ging naast het doel. Een offensief spelend V & V, dat in de tweede helft heer en meester was, werd niet beloond met nog een doelpunt en eventuele verlenging, tegen een defensief ASV dat met een resultaat richting Ankeveen vertrok.

Feest dus in Ankeveen en bij coach Yoeri Tol, die met de hakken over de sloot naar de volgende ronde gaat en daar DOSC treft. ,,V & V was voetballend heel sterk. Wij hebben degelijk gespeeld en zoals afgesproken op de counter. Dat heeft zaterdagmiddag goed uitgepakt. Misschien waren wij de gelukkigste in een heel zware wedstrijd.”

Voor verliezend coach Edwin van der Raad waren de druiven heel zuur: ,,We benutten zelf de kansen niet en ASV maken het wel af. Met die scrimmage voor de goal krijgen zij de 0-1 in de schoot geworpen, onze keeper heeft daarna nog één bal op het doel gehad en een counter. Voor de rest hebben ze geen kans of mogelijkheid gehad. Wij hebben er wel tien gecreëerd, maar bij de afronding hield het op. De tweede helft speelden we iets meer opportuun ten opzichte van de eerste helft, waarin we verzorgder speelden. Dan wordt het ook rommeliger. We konden ze toch goed op hun helft houden. De kansen hebben we gehad, daar ging het ook om, maar niet afgemaakt. We hebben er alles aan gedaan, het is een beetje een wrang einde. Uithuilen en opnieuw beginnen.”

Foto’s: Chynna Vinju

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)