Vlug en Vaardig vernedert KDO met 8-1

Zaterdag stond er maar  er maar een enkel inhaal duel op het programma voor een Amsterdamse club. In de vierde klasse D speelde Vlug en Vaardig tegen  KDO uit De Kwakel. Het werd een wedstrijd met veel fouten over en weer maar de thuisclub bleek uiteindelijk heer en meester en won met maar liefst 8-1. Marvin Calor scoorde vier keer.

Na het eerste fluitsignaal van arbiter Haringsma was snel te zien dat de temperatuur wat parten speelde, er werd tempoloos geacteerd en menig toeschouwer mopperde hoe beiden teams veel foute passes afleverde. De thuisclub had wel het beste van het spel maar was erg slordig met de geboden kansen. Ook diverse schoten aan Vlug en Vaardig zijde hadden geen enkele richting. Bij KDO, dat met vijf invallers naar Amsterdam was gekomen ging het al niet veel beter ook bij hen waren de schaarse aanvallen fantasieloos en had het weinig met voetbal te maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de 10e minuut nam VenV dan toch de leiding door Marvin Calor, de behendige buitenspeler was herhaaldelijk zijn tegenstander te snel af en liet uiteindelijk de 1-0 aantekenen. KDO,dat het tij wel wilde laten keren was totaal niet bij machte om het de thuisclub dan ook maar enigszins lastig te maken, wel was er een schot van Bunsting maar invaller doelman Redonane Krap liet zich niet verschalken. Uiteindelijk kreeg Vlug en Vaardig steeds meer ruimte en kon men voor de rust nog tweemaal scoren, eerst was het Davy Huisman die scoorde en niet veel later was Marco Brouwer succesvol 3-0. Vlak voor de rust deed KDO wat terug middels een strafschop toen men bij Ven V een KDO-er onderuit haalde. Chiel Brunsting schoot vanaf elf meter raak 3-1. Nog voor de rust had de ploeg van Edwin van de Raad het antwoord nog klaar toen Marvin Calor de tegenstander te snel af was en de 4-1 scoorde.

Chiel Brunsting schiet vanaf elf meter raak namens KDO

Na de rust kregen de gasten wat meer ruimte en kwamen dan ook af en toe voor het vijandelijke doel, maar de ploeg van coach ten Brink was te zwak om echt tot scoren te komen. Daarin tegen ging VenV duidelijk beter met de mogelijkheden om en was het binnen 10 minuten 6-1 door respectievelijk Calor en Brouwer. Coach van de Raad van VenV wisselde nog wat spelers en ook bij  KDO kwamen nog wat invallers binnen de lijnen. Uiteindelijk wist de thuisclub nog tweemaal te scoren,Boeding en alweer Calor waren daar verantwoordelijk voor. Met nog vijf minuten te spelen hadden de Amsterdammers nog meer goals kunnen maken maar men vond acht goals kennelijk wel genoeg.

Marvin Calor (l) scoorde vier keer en ook Marco Brouwer was op dreef

Coach van de Raad van V en V was wel tevreden,” de uitwedstrijd leverde destijds meer problemen op en was een spannende wedstrijd maar vanmiddag waren we heer en meester al ging het niet altijd gepaard met sprankelend voetbal.”. Door deze winst blijft het verschil met koploper Voorland nog steeds zeven punten,maar een periode voor V&V ligt wel in het verschiet.

In de overige afdelingen, 1A, 3A, 3C, 4E , 4F , eredivisie zaalvoetbal  en de vrouwen Topklasse werden wel enkele  wedstrijden gespeeld, maar kwamen geen Amsterdamse clubs in actie. Kijk voor alle uitslagen, standen en programma op de klassenpagina’s.