Home / Algemeen / Vlug en Vaardig wint moeizaam van Chabab

Vlug en Vaardig wint moeizaam van Chabab

Vlug en Vaardig heeft in de zaterdag vierde klasse C een benauwde zege behaald. Twee vrije trappen van Marco Brouwer en uitstekend keeperswerk van Redouane Krap zorgden ervoor dat V&V drie punten kon bijschrijven en zo aansluiting houdt met de kop van de ranglijst.

Ondanks dat V&V zeker in de eerste helft vooral op de helft van Chabab te vinden was, opende de thuisclub de score in de 13e minuut. Linksachter Wouter Oosterloo, die een lastige middag had, maakte een overtreding aan de zijlijn. De vrije trap werd knap binnengekopt door de inlopende Tiehi, die te veel ruimte kreeg van Michiel van Tilburg. Een paar minuten later kreeg V&V de eerste kans, toen diezelfde Michiel van Tilburg goed inschoot, maar naast het doel. Even later dook Rachid Moufid alleen op voor doelman Ahmedhessen, maar zijn schuivertje was voor de keeper geen probleem.

CHAV&V 2

Vooral de prima voetballende Suleyman Akkan en Ogenio van Chabab waren voortdurend dreigend. Na 38 minuten zag scheidsrechter Akkaya in het strafschopgebied een handsbal van Wouter Oosterloo en gaf een strafschop. Deze werd door doelman Krap geweldig gekeerd. Een minuutje later incasseerde Oosterloo een gele kaart voor een overtreding. Toch kwam V&V kort voor rust nog terug, toen Marco Brouwer een vrije trap net buiten de zestien magistraal in de kruising schoot. Even later had hij de bal voor het inschieten, maar schoot hij voorlangs.

Al in de vierde minuut van de tweede helft kwam V&V op voorsprong, toen een vrije trap van Marco Brouwer slecht verwerkt werd en Regilio Wooding van heel dichtbij kon scoren. Diezelfde Wooding had tien minuten later na een driehoekje met Michiel van Tilburg op de achterlijn in de zestien weer moeten scoren, maar hij legde de bal breed naar Raoul Russel, die teveel tijd nodig had en op de doelman stuitte.

CHAV&V 3

De rest van de tweede helft was rommelig met nog twee gele kaarten voor Chabab. Een uitstekende redding van doelman Krap 20 minuten voor tijd hield V&V op de been en daarnaast speelde de verdediging van V&V goed en attent. Rechtervleugelverdediger Elwin Kroese, speelde een sterke wedstrijd evenals laatste man Gert van Dijk en mandekker Mark van Baren. Met Marvin Calor voor de geblesseerde Russel hield het team van aanvoerder Bas Rouwenhorst  op het zware veld het doel verder schoon. En na ruim vier minuten extra tijd kon Vlug en Vaardig opgelucht adem halen.

Verslag Rien van Tilburg

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!