Vlug & Vaardig doet zichzelf tekort bij De Brug

Onderin de zaterdag derde klasse B heeft Vlug & Vaardig verzuimd punten te pakken tegen concurrent De Brug. De ploeg van Edwin van der Raad gaf een 0-2 voorsprong weg en keerde uiteindelijk met lege handen terug naar Amsterdam: 4-2.

In Haarlem beleefde Vlug & Vaardig een droomstart. Al na drie minuten lag de bal achter doelman Chiel Schneider. Leroy Hardenberg bediende Youssef Oumaati op maat en zijn schot was onhoudbaar in de verre hoek: 0-1. De eerste kans voor De Brug kwam na een kwartier, maar werd niet benut door Menno Duurland. V&V-doelman Redouane Krap was goed op dreef en lag vervolgens ook in de weg toen De Brug leek te profiteren van twee verdedigers die elkaar in de weg liepen.

Even later werd het aan de andere kant 0-2. Oumaati kon met rechts aanleggen en schoot in de korte hoek langs de doelman: 0-2. In de 36ste minuut kreeg De Brug een omstreden strafschop, toen Martin van der Meer op de achterlijn de bal leek te spelen, maar aanvaller Marvin Wilkes een buiteling maakte. Vanaf elf meter schoot Jimmy Vegers de aansluitingstreffer binnen. Direct na de aftrap leek Vlug & Vaardig de voorsprong weer te herstellen tot twee doelpunten, alleen schoot Marvin Calor een niet te missen voorzet van Oumaati net naast.

De Brug kwam direct na rust langszij. Een vrije trap van zo’n 35 meter van Marlon Burggraaf werd eerst nog uit de kruising getikt door doelman Krap, maar bij de daaropvolgende hoekschop ging hij de fout in, waarna Duurland eenvoudig binnen kon koppen. De thuisploeg nam halverwege de tweede helft zelfs de leiding in handen toen een discutabele vrije trap net buiten het strafschopgebied onhoudbaar door Burggraaf raak werd geschoten: 3-2.

De Haarlemmers leken niet lang te kunnen genieten van de voorsprong, want Leroy Hardenberg tekende voor de gelijkmaker. Deze werd na appelleren van de grensrechter van De Brug echter afgekeurd wegens buitenspel. Vlug & Vaardig probeerde in de slotfase op zoek te gaan naar de gelijkmaker en was hier nog een paar keer dicht bij, maar onder andere een schot van Marco Brouwer werd goed gekeerd door doelman Schneider. In plaats van de 3-3 viel in de blessuretijd definitief het doek voor de gasten toen Wilkes van dichtbij binnen kon tikken: 4-2.

Bij winst had Vlug & Vaardig een klein beetje kunnen stijgen op de ranglijst in de zaterdag derde klasse B, maar de Amsterdammers blijven nu voorlaatste staan. De achterstand op de streep is daarnaast gegroeid tot vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Rien van Tilburg
Foto boven: Ricky Sportphotography