Vlug & Vaardig doet zichzelf tekort met gelijkspel

Vlug en Vaardig is de zaterdag vierde klasse C geëindigd met een gelijkspel. De ploeg van Edwin van der Raad deed zichzelf tekort op bezoek bij Sloterdijk en bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

In tegenstelling tot vorige week (het verlies tegen Pancratius) werd er door V&V tegen Sloterdijk wel strijd geleverd. Al heel vroeg, in de derde minuut, kwam V&V op voorsprong. Na een combinatie met Bas Rouwenhorst rondde Marco Brouwer prachtig af: 1-0. Hoewel V&V niet groots speelde, kwamen de aanvallers in de loop van de wedstrijd maar liefst acht keer alleen voor doelman Dylon Tittel, maar wisten niet meer te scoren.

Al heel snel na de openingstreffer maakte Sloterdijk gelijk. De pas 18-jarige Wally Mabroek passeerde in de negende minuut zijn tegenstander Michiel van Tilburg, om daarna centrale verdediger Martin van der Meer in de luren te leggen en vervolgens met een bekeken bal zijn actie te bekronen met een doelpunt: 1-1.

Sloterdijk - Vlug & Vaardig

V&V ging vervolgens weer op zoek naar de voorsprong. Een mooie aanval strandde met een schot van Brouwer dat door doelman Tittel gekeerd werd. Na een half uur moest doelman Redouane Krap in actie komen na een schot van net buiten de zestien. De laatste vijf minuten voor rust waren spectaculair. Binnen een paar minuten kwamen Marco Brouwer, Rachid Moufid en weer Brouwer alleen voor de keeper, maar zonder succes voor de gasten.

De tweede helft was wat betreft spelbeeld een kopie van de eerste helft. Een overwicht en meer kansen voor V&V, maar ook een steeds dreigend Sloterdijk, vooral over de flanken. In de 52ste minuut belandde een lob van Brouwer naast het doel. Een doelpunt van Mees Kraaijenbrink van Sloterdijk werd vanwege buitenspel niet toegekend.

In de slotfase leek V&V toch nog op voorsprong te komen. De zoveelste lob van de middag, dit keer van Rachid Moufid had te weinig vaart, maar bij de tweede paal leek Marvin Calor alsnog te gaan scoren. Via de doelman en de paal ging zijn bal echter achter. Even later kaatste Gert van Dijk de bal precies in de voeten van Sloterdijk-spits Pascal Vos, die alleen op doelman Krap afging, maar hij schoot naast.

Zo bleef het bij een 1-1 gelijkspel. Vlug & Vaardig mag zich nu op gaan maken voor de nacompetitie om te strijden voor promotie naar de derde klasse. In de vierde klasse C is de ploeg op gepaste achterstand van negen punten als tweede geëindigd achter kampioen ZSGO/WMS.