Vlug & Vaardig haalt weer de dubbele cijfers

Opnieuw heeft Vlug & Vaardig hard uitgehaald in de zaterdag vierde klasse C. Na de 13-2 van vorige week tegen Nieuw-Sloten werd nu laagvlieger Chabab met 10-0 geklopt door de ploeg van Edwin van der Raad.

Al binnen drie minuten kwam V&V op voorsprong, toen een vrije trap van aanvoerder Marco Brouwer bij de eerste paal vallend ingekopt werd door rechtermiddenvelder Michiel van Tilburg. Een aantal kansen later, in de 24ste minuut trapte keeper Redouane Krap de bal ver uit en verlengde Marvin Calor de bal met een lob over Chabab-doelman Damien Krenten: 2-0. Tien minuten later tekende Calor de 3-0 aan uit een voorzet van rechts van Rachid Moufid. Moufid zelf bepaalde de ruststand op 4-0, nadat hij een door de keeper gekeerd schot van Raoel Russel alsnog binnen schoot.

V&V - Chabab

Na de rust, met de straffe wind schuin tegen voor V&V, scoorde Marvin Calor met het hoofd (51ste minuut) en uit een assist van Regilio Wooding (61ste minuut) zijn derde en vierde doelpunt. Een kwartier voor tijd werd het 7-0 door Marco Brouwer en twee minuten later 8-0 toen Gert van Dijk een hoekschop fraai inkopte. In de 83ste minuut tekende invaller Jasper van Abeelen de 9-0 aan en binnen een minuut bepaalde doelman Krap de eindstand op 10-0 toen hij, na een overtreding op Calor, de penalty onberispelijk inschoot.

Zelfs doelman Krap was zaterdagmiddag trefzeker in de tienklapper van V&V.

Net als vorige week had de uitslag veel hoger moeten en kunnen zijn voor de koploper. Naast de doelpunten kwam een speler van de thuisploeg in de eerste helft acht keer en in de tweede helft zes keer oog in oog te staan met doelman Krenten, die als enige van de bezoekers een (zeer ruime) voldoende haalde en daarmee nog erger voor Chabab voorkwam.

Met de tienklapper werkt Vlug & Vaardig goed aan het doelsaldo, wat nog een rol van betekenis kan spelen in de strijd om het kampioenschap. Concurrent ZSGO/WMS (twee punten achter met twee wedstrijd tegoed) won namelijk ook, op bezoek bij Hoofddorp met 0-2. FC Amsterdam lijkt door een 3-5 nederlaag tegen OSC definitief te zijn afgehaakt in de zaterdag vierde klasse C.

Verslag: Rien van Tilburg