Vlug & Vaardig krijgt pak slaag van Pancratius

Terwijl ZSGO/WMS kampioen is geworden in de zaterdag vierde klasse C, heeft achtervolger Vlug & Vaardig het helemaal laten lopen. De ploeg van Edwin van der Raad verspeelde een 2-0 voorsprong bij rust en werd in de tweede helft volledig overlopen door Pancratius.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Nadat Marvin Calor na een kwartier al had kunnen scoren (leeg doel, de bal ging vanaf halverwege de helft net naast), was het een paar minuten later wel raak. Vanaf de eigen helft kon hij op rechts ongehinderd opstomen naar het doel en scoren. Tien minuten later werd het 2-0 toen Marco Brouwer de bal breed legde op Calor, die eenvoudig kon scoren. Een paar minuten later had hij de 3-0 moeten maken, maar hij kreeg de bal niet in het lege doel. Eén minuut voor rust kreeg V&V de eerste waarschuwing: de snelle rechterspits Jahmali Raymann liet Wouter Oosterloo zijn hielen zien, maar Redouan Krap wist tot twee keer toe te voorkomen dat hij kon scoren.

Vlug & Vaardig - Pancratius

Alles wat in de eerste helft niet goed ging aan de kant van V&V, ging in de tweede helft nog slechter: eenvoudige passes kwamen niet aan, slordig balverlies, niet de eenvoudigste oplossing kiezen. Pancratius maakte daar met de snelle aanvallers dankbaar gebruik van. In de 52e minuut scoorde aanvoerder Luke Barry de aansluitingstreffer, kort daarna gevolgd door de gelijkmaker van Samir Abouharrou. Diezelfde speler kwam in de 62e minuut weer oog in oog te staan met doelman Krap, die het volgende doelpunt voorkwam. Uit de tegenaanval kreeg Marco Brouwer – bij wie ook niets lukte – een dot van een kans, maar hij schoot voorlangs.

In de laatste twintig minuten ging het snel. In de 70e minuut kwam Pancratius op voorsprong door weer zo’n snelle uitbraak en kort daarna ging centrale verdediger Gert van Dijk in de fout en werd het 2-4. Doelman Bas Teffer hield tien minuten voor tijd Calor af van scoren. In de 84e minuut scoorde invaller Julien Mallens, die net geen buitenspel stond, voor de gasten. V&V verkleinde een minuut later nog de achterstand (3-5) via Marvin Calor, maar Pancratius liep alsnog uit tot 3-7 via Barry en Mallens.