Vlug & Vaardig mag blijven dromen na klinkende zege op AC Amsterdam

Vlug & Vaardig heeft ten koste van AC Amsterdam de tweede ronde bereikt van de nacompetitie, voor een plek in de zaterdag derde klasse. De ploeg van Edwin van der Raad was met 1-5 te sterk voor de stadgenoot.

Op het warme veld van DWS – vanwege een evenement op Sportpark De Eendracht moest er worden uitgeweken – begonnen beide ploeg aftastend. In de eerste helft had AC Amsterdam het veldoverwicht en dit resulteerde kort voor rust in een voorsprong. Uit de kluts werkte Tarik Bougzir de bal binnen: 1-0. Lang bleef de voorsprong niet staan, want nog voor de onderbreking tekende Youssef Oumaati uit een rebound voor de gelijkmaker: 1-1.

Direct na de rust namen de bezoekers zelfs de leiding. Binnen enkele seconde snoepte Gerben Bolten de bal af van de verdediging en schoot knap de 1-2 binnen. Deze klap leek binnen te komen bij AC Amsterdam, dat geen schim meer was van de ploeg voor de theepauze en stroperig voetbalde. Vlug & Vaardig nam het initiatief en wilde de wedstrijd snel beslissen. Dat lukte ook na een kwartier door een knal van Marco Brouwer in de kruising.

De thuisploeg gooide alles op de aanval om de 1-3 nog goed te maken, maar het kwartje viel de verkeerde kant op. Vlug en Vaardig wist de grote ruimtes af te straffen en via Brouwer en Bolten uit te lopen naar een 1-5 overwinning. Voor AC Amsterdam eindigt de nacompetitie dus al na één ronde. Vlug en Vaardig mag nog blijven hopen. Van der Raad heeft goede hoop, maar waakt ervoor om hetzelfde te eindigen als Ajax: leuk voetbal spelen, maar op het einde met lege handen staan.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Verslag en foto: Kasper Spruijt