Vlug & Vaardig pakt een punt in IJmuiden

Onderin de zaterdag derde klasse B blijft Vlug & Vaardig in degradatiegevaar verkeren. De ploeg van Edwin van der Raad is nog steeds voorlaatste, maar slaagde er tegen IJmuiden wel in om een klein beetje in te lopen op de concurrentie. De inzet van de Amsterdammers werd in de eerste wedstrijd na de winterstop beloond met een punt: 2-2.

Toch waren de spelers na afloop enigszins teleurgesteld, omdat V&V het met name in het laatste kwartier (weer) erg moeilijk had. In de thuiswedstrijd tegen IJmuiden werd in de laatste twintig minuten een 2-1 voorsprong uit handen gegeven en werd de wedstrijd verloren. Nu hield V&V stand en eindigde de wedstrijd terecht in een gelijkspel.

De eerste 25 minuten gebeurde er niets; geen van beide teams wist een kans te creëren. Wel werd een doelpunt van de thuisclub afgekeurd vanwege buitenspel. Dat vlagsignaal gaf de grensrechter van IJmuiden na 27 minuten ook toen Marvin Calor doelman Tom Hogendijk met een lob verschalkte, maar daar liet scheidsrechter zich niet door van de wijs brengen. Vlug & Vaardig had de 0-1 voorsprong te pakken.

Een paar minuten later ontsnapte V&V aan wat een curieuze gelijkmaker geweest zou zijn. IJmuiden kreeg een vrije trap en terwijl doelman Redouane Krap nog bezig was de muur goed neer te zetten, werd de vrije trap genomen. Gelukkig voor V&V ging de bal net naast het lege doel. Een volgende vrije trap van IJmuiden eindigde vijf minuten voor de rust op de lat.

Na de rust voerde IJmuiden de druk op en ging de thuisploeg, naarmate de tweede helft vorderde, steeds opportunistischer spelen. Het leverde in de 71ste minuut een goede mogelijkheid op, maar de bal ging via de paal het veld weer in. Vooral de vrije trappen en de hoekschoppen, met de fysiek sterke en kopsterke spelers van IJmuiden zorgden voor het nodige gevaar. Zo’n vrije trap, genomen door spits Michel Post, leverde een kwartier voor tijd de gelijkmaker op. Barry Hamstra kopte de bal binnen.

Een paar minuten later nam V&V een snelle vrije trap, die Rachid Moufid alleen voor de keeper bracht. In een poging voor de bal te gaan, tikte de sluitpost Moufid aan. De strafschop werd snoeihard en hoog ingeschoten door Regilio Wooding: 2-1. In de laatste tien minuten werd het steeds rommeliger voor het V&V-doel en dat leverde in de 83ste minuut de gelijkmaker op, opnieuw een kopbal van Hamstra.

Het was geen goed voetbal tussen de twee ploegen uit het rechterrijtje, maar de spanning en inzet vergoedde veel. Vlug & Vaardig kon het eerste punt van 2016 noteren. De Amsterdammers blijven echter voorlaatste staan in de zaterdag derde klasse B. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Met dank aan Rien van Tilburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!