Vlug & Vaardig verslaat DCG in ‘Ookmeer-derby’

In de zaterdag vierde klasse D heeft V&V een overtuigende overwinning behaald. Tegen DCG kwam het elftal van Edwin van der Raad snel op voorsprong en won het uiteindelijk met 1-4. De achterstand van V&V op koploper Voorland blijft tien punten, V&V heeft echter wel één wedstrijd minder gespeeld.

V&V startte sterk. Weliswaar kreeg DCG een schietkans (voorlangs), maar V&V kwam al na tien minuten op voorsprong middels een doelpunt van de jarige Marvin Calor, die een voorzet van rechts met rechts(!) van de linkspoot Gerben Bolten goed afrondde. In de 18e minuut tastte doelman Daniël Pommerel mis, hetgeen tot een strafschop voor DCG leidde. Maar de V&V-goalie herstelde zich onmiddellijk door de penalty te stoppen.

IF
V&V-doelman Daniël Pommerel stopt een strafschop

In de 28e minuut kwam V&V op 0-2. Een mooie aanval over een aantal schijven werd, uit een strakke en harde voorzet van rechtsachter Michiel van Tilburg, ingekopt door Mink Terpstra. Tien minuten later leidde matig ingrijpen van Marvin Calor en Michiel van Tilburg op rechts tot een treffer van DCG. Onmiddellijk daarna moest de laatste met een vervelende hielblessure, die hem ongetwijfeld een paar weken aan de kant houdt, het veld verlaten. Marco Brouwer was zijn vervanger. In die periode werd DCG, mede door wat slordigheden en onnodig balverlies van de kant van V&V, sterker en kreeg ook een paar mogelijkheden. Maar de doelman van V&V stond er niet voor niets.

Na de rust kwam Michael Diepenbos, die er al een wedstrijd in het tweede op had zitten, in het veld voor de al vroeg in de wedstrijd aan zijn enkel geblesseerde Davey Huisman. V&V was weer de betere ploeg en was onder andere  een paar keer gevaarlijk uit goede hoekschoppen van Gerben Bolten. Maar DCG was daarentegen weer gevaarlijk uit de snelle omschakeling. Het bleef daardoor spannend tot diep in de tweede helft. Maar toen kreeg Mink Terpstra het op z’n heupen. In de 78e minuut scoorde hij na een individuele actie met veel strijdlust en doorzettingsvermogen het derde doelpunt van V&V. En vlak voor tijd maakte hij zijn derde doelpunt toen hij na een lange bal van achteruit alleen op de keeper af kon gaan.

Verslag en foto’s Rien van Tilburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)