Vlug & Vaardig wint degradatiekraker van CTO ’70

Onderin de zaterdag derde klasse B heeft Vlug & Vaardig drie punten voor de poorten van de hel weggesleept tegen CTO ’70. In de degradatiekraker was de ploeg van Edwin van der Raad met 2-1 te sterk voor de hekkensluiter, waardoor de Amsterdammers de aansluiting lijken te hebben gevonden met de nacompetitiestreep. Voor CTO ’70 zijn de problemen groter geworden.

Brutaal opende CTO ’70 – dat in oktober voor het laatst een punt pakte (2-2 tegen Stormvogels) – al na drie minuten de score op bezoek bij de nummer voorlaatst. Steffens kon vroeg in de wedstrijd raak koppen. Een minuut later kreeg Leroy Hardenberg aan de andere kant een levensgrote kans, maar vrij voor de keeper schoot hij van zo’n tien meter voor het doel huizenhoog over.

Langzaam maar zeker herpakte Vlug en Vaardig zich en dat resulteerde na twintig minuten in de gelijkmaker. Een vrije trap van aanvoerder Marco Brouwer werd door Wouter Oosterloo goed ingekopt. Veel kansen gaf de thuisploeg niet weg, al kon CTO ’70 middels standaardsituaties nog wel dreigend zijn voor het doel van de Amsterdammers. Vlug & Vaardig kreeg in de loop van de eerste helft nog twee enorme kansen, maar Brouwer schoot over en Youssef Oumaati vond doelman Ixioma Clarke op zijn weg.

Vlug & Vaardig - CTO70

Tien minuten na de rust had Vlug & Vaardig weer op voorsprong kunnen komen toen Marvin Calor de bal in het zijnet schoot. Vervolgens speelde zich een hectische fase af in Amsterdam-West, mede door een aantal onnavolgbare beslissingen van scheidsrechter Stormbroek. Eerst appelleerden de Duivendrechters voor een strafschop, toen invaller Jermaine Inge onderuit ging in het strafschopgebied van Vlug & Vaardig. Even later kreeg de thuisploeg wel een strafschop, toen Marvin Calor ten val gebracht werd net in (volgens V&V) of net buiten (volgens de bezoekers) het strafschopgebied. Toch werd de bal op de stip gelegd, alleen schoot Hardenberg vanaf elf meter naast.

In de slotfase kreeg CTO ’70 twee grote mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, alleen liet de hekkensluiter dit na. Het was Vlug & Vaardig dat een paar minuten voor tijd toch aan het langste eind trok. Een vrije trap van Brouwer werd door Van der Meer verlengd, waarna Oumaati van dichtbij raak kon schieten. Het was overigens een doelpunt met een buitenspelluchtje. Toch telde de 2-1 en was daarmee ook de eindstand bepaald.

Vlug & Vaardig - CTO70

Vlug & Vaardig kan door de zege weer een klein beetje omhoog kijken, want de Amsterdammers hebben nu nog maar een achterstand van twee punten op de twaalfde plaats (nu Stormvogels) voor nacompetitie-voetbal. Voor hekkensluiter CTO ’70 is dat gat zeven punten, exact het aantal punten dat de ploeg van Ray Semmoh na zeventien wedstrijd bij elkaar heeft gesprokkeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.

Met dank aan Rien van Tilburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)