Vlug & Vaardig zakt door nederlaag tegen Arsenal naar laatste plaats

In de zaterdag derde klasse B heeft CTO ’70 de rode lantaarn overgegeven aan Vlug & Vaardig. Waar de Duivendrechters na maanden zonder punten nu voor de tweede keer op rij wisten te winnen, leed Vlug & Vaardig een nederlaag tegen Arsenal. In een spectaculair scoreverloop trok de ploeg van Iwan Zandwijken aan het langste eind: 5-4.

Al na ruim tien minuten opende Arsenal het doelpuntenfestijn. Vanaf zo’n 25 meter schoot Timon Molenaar een vrije trap tegen de touwen. Vijf minuten later werd die voorsprong zelfs verdubbeld. Arne Kooke passeerde zijn directe tegenstander, gooide de bal voor het doel en nadat Hugo Buizer eerst nog op de lat kopte, werd vervolgens in de rebound van dichtbij de 2-0 binnen geschoten.

Vlug & Vaardig wist nog terug te komen van die achterstand. Na een half uur omzeilde Leroy Hardenberg de buitenspelval en stelde Marco Brouwer in staat om de aansluitingstreffer te maken. Nog geen minuut later werd een voorzet van Mark van Baren binnen gelopen door Hardenberg en zo was de stand alweer gelijk: 2-2. Het leek de ruststand te worden, totdat Arsenal na een hoekschop van Vlug & Vaardig meteen de tegenaanval zocht. Kooke liep zijn tegenstander vanaf de middenlijn er gemakkelijk uit en kon zo de 3-2 binnen schieten. Op slag van rust werd het zelfs 4-2 toen Kooke uit een voorzet van Molenaar raak kopte.

In de tweede helft leek Arsenal de wedstrijd in de zak te hebben. De thuisploeg kreeg goede kansen, waaronder een bal op de paal van Thomas Riemens. Een minuut later kreeg Vlug & Vaardig echter een strafschop, toen Leroy Hardenberg vlak voor doelman Robin van Zijl van de bal gelopen werd door Rens Jansen op de Haar. De verdediger kon met rood vertrekken en Marvin Calor schoot de strafschop binnen: 4-3.

Opnieuw kwamen de gasten terug van een achterstand van twee doelpunten. Met nog een half uur te gaan schoot Marco Brouwer een vrije trap langs de muur voor de gelijkmaker. Arsenal bleef, ondanks een man minder, gevaarlijk in de slotfase. Nu was het Buizer die de bal op de paal schoot. Ook moest Vlug & Vaardig-doelman Redouane Krap een paar keer redding brengen. In de laatste minuut had hij echter geen antwoord op het schot van Timon Molenaar, die van buiten het strafschopgebied de verre kruising vond: 5-4.

Zo pakte Arsenal alsnog verdiend de volle buit tegen Vlug & Vaardig, dat door de nederlaag naar de laatste plaats zakte. Op doelsaldo is de ploeg van Edwin van der Raad gepasseerd door CTO ’70. Arsenal staat, als promovendus, op een prima zesde plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.