Voetbal in Amsterdam blijft maar groeien

In het afgelopen jaar is het aantal actieve veldvoetballers in Amsterdam wederom gestegen. Onderzoek van de gemeente wees uit dat er vijftig competitieteams zijn bijgekomen. In totaal zijn er nu 1660 voetbalteams actief op de Amsterdamse velden.

Dit is een opvallende stijging, omdat er vorig jaar ook al een forse stijging werd gemeten van 65 competitieteams. De groei komt vooral bij de meisjes- en vrouwenteams vandaan, wat flink is toegenomen. Daarnaast neemt ook het aantal teams van de jongste jeugd (pupillen) toe. Het aantal senioren herenteams blijft constant, waar vorig jaar juiste de grootste groei was toe te schrijven aan het aantal nieuwe seniorenteams.

Volgens de gemeente Amsterdam zorgen verschillende factoren voor de continue groei van voetbalteams in de stad. Zo werd in het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in nieuwe kunstgrasvelden en het omzetten van natuurgras- in kunstgras, waardoor de velden intensiever bespeeld kunnen worden. Dit geeft de verenigingen de kans om makkelijker te groeien. Ook profiteert Amsterdam van de landelijke trend waarin voetbal aan populariteit wint onder vrouwen en meisjes. Ook de nieuwe competitievormen van de KNVB, zoals het 7×7 voetbal, wordt steeds populairder in de stad.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)