Voetbalfeest bij kampioen OFC

OFC uit Oostzaan is door een 7-2 zege op Velsen kampioen geworden in de derde klasse B. De ploeg van Imdat Ilguy was dit seizoen absoluut de sterkste. Na het laatste fluitsignaal barste er een groot feest los met een rondrit op de platte kar door het dorp en optredens van ondermeer Jan Smit en Dries Roelvink.

Alles was tot in de puntjes geregeld om de derde promotie in zes jaar tijd te vieren. Confetti kanonnen, zwarte en gele ballonnen. Het leek alsof het hele dorp was uitgelopen. Er moest alleen nog even een punt gehaald worden tegen het nergens meer om spelende Velsen.  Al na vijf minuten klonk het eerste gejuich toen Rachid el Yaghmouri een knappe solo fraai afrondde. Was het startsein voor een waar voetbalfeest.  De 2-0 lag er al na twaalf minuten in door Jonathan Richard en een monsterscore lag in het verschiet. De 2-1 van Barry Schildwacht maakte de geel zwarte aanhang nog even onrustig maar toen Joey Noordenbos er na iets meer dan een half uur 3-1 van maakte kwam er aan alle twijfel een eind.

De tweede helft was een formaliteit. Remko Beerens, een clubicoon, speelde zijn laatste wedstrijd. Hij begon zijn loopbaan bij OFC en na een paar jaar weg te zijn geweest (onder andere naar Ajax) speelde hij zijn laatste seizoen weer op het vertrouwde nest. Hij wilde kosten wat kost scoren. Vijf minuten na rust lukte het Beerens dat (4-1). Op aangeven van Noordenbos kon hij bij de tweede paal intikken. Direct daarna kreeg hij een publiekswissel. Op de schouders van zijn medespelers verliet hij het veld. Beerens: “het is mooi geweest. Dat ik op deze manier afscheid kan nemen is geweldig. Een kampioenschap en gescoord bij mijn geliefde club.”

De wedstrijd duurde daarna veel te lang. Iedereen was al bezig met een feestje. Het werd uiteindelijk 7-2 ( 5-1 door Noordenbos, 6-1 el Yaghmouri, 6-2 Schildwacht, 7-2 Jonathan Richard). Fotografen verdrongen zich rondom de bank van OFC-trainer Imdat Ilguy om de vreugde uitbarsting vast te leggen.  In zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij OFC kon hij volop gaan genieten van het feestgedruis en de wel bekende duik in de sloot. Ilguy: “Ik had me in de rust al omgekleed. Ik was er op voorbereid. Vanmorgen ben ik met mijn eigen elftal (het vijfde, red.) al op de platte kar door het dorp gegaan en straks ga ik nog een keer. Geweldig!”

Na afloop liepen de spelers door een ware erehaag naar het podium. De burgemeester reikte de kampioensschaal uit aan aanvoerder Wahip Yildiz en Jan Smit zong de kampioen toe. OFC is tweedeklasser en zal ook komend seizoen van zich laten horen. Ilguy: “Ik zeg niet dat we daar ook wel even kampioen worden maar we horen zeker op dat niveau thuis.”

Later op de avond een samenvatting van OFC-Velsen, interviews en feestbeelden!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)