Voetbalvrienden bij CTO ’70 starten Barbershop

Jimmy Reichwein en Tom Sadd komen uit Nieuw-Zeeland en spelen van kinds af aan samen. Tijdens het spelletje ontstond er een hechte vriendschap. Dat ze goed konden voetballen werd al snel duidelijk. Beiden speelden voor diverse prof clubs en haalden de nationale jeugdteams van Nieuw-Zeeland. Nu spelen ze bij CTO’70 in Duivendrecht en hebben ze hun eigen Barbershop in Amsterdam.

Het is een opmerkelijk verhaal van twee ambitieuze jonge ondernemers die ook nog eens goed kunnen voetballen. Vorige maand (21 juni) openden ze in de Warmoestraat hun eigen ‘Cut throat Barber & Coffee’ . Een traditionele barbershop waar je ook nog eens kwaliteits koffie kunt drinken.

Barbershop 2

De afgelopen tien jaar werkten Reichwein (de kapper) en Sadd aan verschillende projecten maar nadat ze het concept van de barbershop hadden ontwikkelt was er geen weg meer terug. Reichwein: “ Amsterdam was voor ons de perfecte plek om onze zaak te starten. Er zijn veel toeristen en ook  de lokale bevolking kreeg steeds meer interesse in dit soort ondernemingen.”

Voetbal bleek de basis voor hun samenwerking. Zowel Reichwein als Sadd haalden de nationale jeugdteams van Nieuw-Zeeland (onder 16 en onder 17). Reichwein vertrok daarna na Nederland en kwam een jaar uit voor Telstar. Door VISA problemen moest hij weer vertrekken. Tom vertrok naar Engeland en kwam uit voor Barnet (de huidige club van Edgar Davids). Na hun Europese avontuur speelden ze nog samen in Australie en Nieuw-Zealand.

Barbershop

Door de aardbeving in Christchurch (2011) zag Reichwein zijn kapperszaak in Nieuw-Zeeland in rook opgaan. Het was voor hem het signaal om weer naar Amsterdam te vertrekken. Sadd: “ We zijn erg trots op wat we hebben neergezet maar we wisten dat we iets goeds in handen hadden. Het was hard werken maar nu kunnen we er van genieten.”

De ‘Cut throat Barber & Coffee’ bevindt zich in de Warmoestraat 155 in Amsterdam en zijn open vanaf 10:00 uur.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)