Home / slideshow / Volg deze stappen bij coronabesmetting binnen de vereniging
Bal

Volg deze stappen bij coronabesmetting binnen de vereniging

Het competitieseizoen gaat dit weekend weer volledig van start. Voor het eerst in maart kunnen alle ingeschreven eerste elftallen weer aan de bak, al moet wél rekening worden gehouden met de coronaregels. Hoe zit het bijvoorbeeld als je in je team een coronabesmetting hebt? En welke gevolgen heeft dat voor het spelen van wedstrijden? De KNVB kreeg deze vragen veelvuldig en besloot daarom duidelijkheid te scheppen. Hieronder een korte uitleg over de regels.

Als bij een voetbalclub een speler/begeleider is besmet met het coronavirus, dient de club contact op te nemen met de GGD. Die bepaalt vervolgens wat de vervolgstappen zullen zijn, zoals het laten testen of in quarantaine gaan van een of meerdere teamgenoten. Dat laatste geval kan een geldige reden zijn om de wedstrijd uit te stellen. Dat verzoek kan, zo mogelijk, minimaal 24 uur van tevoren worden ingediend bij de KNVB (088-0275050), inclusief de bijbehorende reden.

Ook geeft de KNVB enkele redenen die niet geldig zijn voor het uitstellen van een wedstrijd:

  • Positieve coronagevallen in andere teams van de vereniging.
  • Trainer/coach of begeleider met corona, zonder een negatief advies van de GGD.
  • Tekort aan kleedkamers.
  • Eenzijdige afgelasting zonder overleg met de KNVB.

Indien een wedstrijd niet door kan gaan omdat de tegenstander zonder geldige reden niet komt opdagen, wordt dit voorgelegd aan de aanklager amateurvoetbal. Lees hier de complete coronaregels van de KNVB.

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)