Volgend seizoen geen beslissingsduel meer bij amateurs

Met ingang van komend seizoen zullen de beslissingswedstrijden bij de amateurs vervallen. In de nieuwe jaargang zal het doelsaldo dus bepalend zijn als twee teams gelijk eindigen als het gaat om het kampioenschap of directe degradatie. Dit seizoen worden er nog beslissingswedstrijden gespeeld.

In het betaalde voetbal wordt deze regel al gehanteerd en met ingang van het seizoen 2016/2017 gebeurt dat dus ook in het amateurvoetbal. Bram de Groot, woordvoerder van de KNVB: “Het heeft alles te maken met de komst van de nieuwe voetbalpiramide en de nieuw te vormen Tweede en Derde Divisie. De belasting wordt dan te groot.”

Voorlopig gaat het alleen nog om de Tweede- en Derde Divisie. Voor de lagere afdeling staat deze verandering ook op stapel, maar een definitieve beslissing is er nog niet genomen. Dat lijkt echter een kwestie van tijd.

Dit seizoen worden er nog beslissingswedstrijden gespeeld als het gaat om het kampioenschap of bij directe degradatie. Plaatsing voor de nacompetitie of de strijd om de periodetitel wordt wel beslist op basis van het doelsaldo. In de toekomst komen er alleen nog beslissingswedstrijden als het aantal punten, het doelsaldo en het aantal gescoorde goals gelijk is.

Foto Jaap Maars: Aalsmeer en Almere spelen waarschijnlijk volgende week een beslissingswedstrijd om de titel in de zaterdag tweede klasse B. Volgend seizoen is dat niet meer mogelijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)