Volgend seizoen geen zaterdag 5e klasse meer in West 1

Met ingang van het seizoen 2013/2014 zal er op zaterdag in het district West 1 geen vijfde klasse meer bestaan. In verband met de vele mutaties, lees fusies en terugtrekken, zijn er niet meer voldoende teams voorhanden om een goede competitie op te zetten.

Daardoor heeft het bestuur van het district West 1 besloten om alle teams te laten opgaan in de vierde klasse. Voor onze regio houdt dit in dat de vijfde klasse B en C op zaterdag komen te vervallen. Alle clubs die daar nu in uitkomen promoveren dus naar de vierde klasse.

De vierde klasse op zaterdag is dan de laagste klasse voor eerste elftallen. Met ingang van komend seizoen zullen er dan acht poules in de vierde klassen zijn. De KNVB streeft er naar om alle poules te laten bestaan uit veertien teams. Het huidige seizoen worden de vierde en vijfde klassen vooral gekenmerkt door het lage aantal teams. Zo bestaat de vierde klasse B bijvoorbeeld maar uit tien elftallen. SDW is bijvoorbeeld nu al uitgespeeld. De KNVB hoopt op deze manier weer volwaardige competities te krijgen.

De kampioenen in 5B (De Brug) en 5C (waarschijnlijk Buitenboys) hebben dus geen extra voordeel van hun promotie. Omdat alle clubs promoveren zal er in mei ook geen nacompetitie worden gespeeld in de vijfde klasse en zullen er dus ook geen clubs degraderen uit de vierde klasse.

Foto John Beckman: Een duel uit de vijfde klasse B tussen DWV en Sloterdijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!