Home / Algemeen / Volkers nieuwe trainer Huizen

Volkers nieuwe trainer Huizen

Joeri Volkers is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van zaterdag hoofdklasser SV Huizen. De Amsterdammer is momenteel trainer van zondag derde klasser SV Nieuw Utrecht. Daarmee is hij koploper in de derde klasse D. Bij Huizen volgt hij Tijs Schipper op die aan het eind van het seizoen vertrekt.

Volkers heeft veel ervaring in de top van het amateurvoetbal. Voordat hij in Utrecht aan de slag ging was hij trainer van ondermeer hoofdklasser Zwaluwen’30 en Zuidvogels. Daarnaast was hij als trainer actief bij betaald voetbalclubs als FC Omniworld (nu al Almere City) en FC Volendam. Volkers begon zijn trainersloopbaan als jeugdtrainer bij Zeeburgia.

Volkers: “Dit is een mooie uitdaging bij een mooie club. Toen ik trainer was aan de andere kant van het hek (Zuidvogels, red.) heb ik ook van redelijk dichtbij kunnen zien wat voor club Huizen is en dat heeft me altijd aangesproken. Twee jaar geleden was ik al in de running om daar trainer te worden maar toen kozen ze voor Schipper. Dat had ik toen niet zien aankomen. Nu hebben ze mij benaderd om trainer te worden en ik neem die uitdaging graag aan.”

Volkers, die tegenwoordig in Purmerend woont, groeide op in de Amsterdamse voetbalwereld. Volkers: “Ik ben op mijn zesde begonnen met voetballen bij Schellingwoude (tegenwoordig De Dijk, red.) en op mijn 21ste ben ik naar Volewijckers gegaan. Via Blauw Wit, Aalsmeer en DWV speelde ik op mijn 28ste voor Omniworld omdat ik daar ook jeugdtrainer was. Vanaf mijn 28stye ben ik echt trainer geworden en begonnen bij Zeeburgia.”

Met Huizen gaat Volkers er van uit volgend seizoen weer in de hoofdklasse te spelen. Vorig seizoen was de club dichtbij promotie naar de topklasse maar dit seizoen staat de club er niet goed voor. Volkers: “Ik vind dat ze genoeg kwaliteit hebben om in de hoofdklasse te spelen. Het staat allemaal ook dicht bij elkaar. Met de technische commissie (onder andere Ton Ojers, red.) ga ik de komende maanden alles in kaart brengen om te zien wat er moet veranderen. We hebben twee scenario’s. Mochten we onverhoopt toch degraderen dan willen we wel in één seizoen weer terug naar de hoofdklasse. Maar daar ga ik niet vanuit.”