Home / Algemeen / Voor AFC geen Sint Maarten

Voor AFC geen Sint Maarten

Na een uitstekende serie (15 uit 5) heeft AFC vanmiddag in de topklasse haar tweede nederlaag op rij geleden. De ploeg van Cor ten Bosch verloor op eigen veld met 0-1 van EVV. Mike Ruijter speelde zijn 100ste wedstrijd in het eerste elftal.

EVV op de ranglijst één punt achter AFC was duidelijk naar Amsterdam gekomen om een puntje mee naar huis te nemen. Het werden er uiteindelijk drie door een doelpunt van topscorer Jeroen Evelein. EVV speelde gedurende de gehele wedstrijd met elf mensen op de eigen helft en liet het initiatief aan AFC. De Amsterdammers, zonder de geblesseerde spitsen Sjoerd Jens en Bas Ent kon de gehele wedstrijd voorin geen vuist maken. Het speelde de bal in een laag tempo rond maar kreeg desondanks in de eerste vijf minuten twee dotten van kansen. In de 2e minuut was er een knal van Joshua Patrick vanaf de zestien, die de keeper van EVV voor de voeten van Barry Tjeertes liet vallen, maar de rebound was niet aan hem besteed. Tjeerstes  maaide veel te gehaast over de bal heen. Een paar minuten was het een goede actie van Magid Jansen, die door de verdediging slalomde en daarna breed gaf op Enrico Patrick. Hij ronde beheerst laag in de rechter hoek af, maar de grensrechter zag buitenspel, dus geen 1-0 voor AFC.

Daarna ging de wedstrijd in de vertraging. EVV leunde achteruit en AFC, met wel veel balbezit, kon niet doorduwen. Af en toe kwam EVV er uit via de counter maar gevaarlijk werd het nooi voor het doel van Beau Molenaar. De keeper had voor het eerste een basisplaats sinds zijn blessure mede doordat Kerwin Hartman met vakantie was. De kansen in de eerste helft waren op één hand te tellen.

In de tweede helft veranderde het speelbeeld in eerste instantie niet. AFC speelde rond en EVV probeerde te counteren. De counters werden wel feller en AFC ontsnapte omdat Jasper de Haer in de 63e minuut nog een inzet van de doellijn kon halen. In de 71e minuut werd er bij een counter door EVV geroepen om een strafschop na een sliding van wederom Jasper de Haer maar de scheidsrechter wuifde dit weg. Onder het mom drie keer scheepsrecht kon spits, en al jarenlang EVV’s topscorer Jeroen Evelein, in de 72ste minuut vrij inkoppen na een lange voorzet van de rechterzijkant. Bij de tweede paal kopte hij de tegendraads rustig in het net. Keeper Beau Molenaar stond er bij en keek er naar.

Hierna ging AFC alles of niets spelen. Extra spitsen werden ingebracht en AFC probeerde de bal vooruit te pompen. Hieruit ontstonden nog wel een paar kansen, corners en vrije trappen, maar de echte stootkracht ontbrak bij de Amsterdammers. EVV kreeg zelfs ook nog kansen om in de omschakeling de 0-2 te maken.

AFC doet een stapje terug op de ranglijst en mag zich de komende weken gaan opmaken voor een aantal wedstrijden tegen sterke ploegen. Voor Cor ten Bosch is te hopen dat zijn ploeg volgende week weer kan beschikken over Sjoerd Jens en Bas Ent.