Home / Algemeen / Voor eersteklassers wordt het moeilijk om te promoveren!

Voor eersteklassers wordt het moeilijk om te promoveren!

Clubs die komend seizoen in de eerste klasse uitkomen krijgen het extra moeilijk om te promoveren naar de hoofdklasse. De KNVB, die eerder al de promotie- en degradatie-regels voor de Top- en Hoofdklasse bekend maakte, komt nu met de nieuwe regels voor de eersteklassers.

Omdat er volgens jaar, op initiatief van de clubs zelf, nog maar twee in plaats van drie hoofdklassers op zaterdag en zondag (dus 64 in plaats van 84!)zijn is het lastiger om te promoveren voor de huidige eersteklassers. Voor de hoofdklassers is het juist een stuk makkelijker zoals wij eerder publiceerden.

Onze regio heeft slechts te maken met drie eersteklassers. Op zaterdag is dat promovendus WV-HEDW en op zondag strijden Zeeburgia en Purmersteijn om een plek in de hoofdklasse. Zowel op zaterdag als zondag promoveert uiteraard de kampioen naar de hoofdklasse. Via de nacompetitie is het echter erg moeilijk om promotie te bewerkstelligen.

Op zaterdag komen er in de nacompetitie 18 eersteklassers en zes hoofdklassers in actie. Zij strijden eerst in zes poules om zes plaatsen en zullen daarna nog een finalewedstrijd moeten spelen om drie plaatsen.

Op zondag zijn er zelfs maar twee plaatsten te verdienen. De (vervangende) periodekampioenen (18 stuks) en zes hoofdklassers hebben dus een lange weg te gaan. Via twee ronden plaatsen zich zes clubs voor de finale. In twee poules van drie wordt er vervolgens bepaald wie er promoveren.

Hoe de promotie en degradatieregeling voor de lagere (vanaf de tweede) klasse er uit gaat zien zal pas medio augustus bekend worden gemaakt.

Foto: In 2012 promoveerde Zeeburgia naar de eerste klasse

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!