Martinus
Martinus - AMVJ werd 5-0

VOORBEREIDING: Sporting Martinus heeft geen kind aan stadsgenoot AMVJ

Sporting Martinus had zaterdagmiddag geen kind aan AMVJ en klaarde het routineklusje eenvoudig. Na een succesvol debuutseizoen in de zondag tweede klasse, pakte de ploeg van de nieuwe oefenmeester Michael Crombeen met twee vingers in de neus de volle buit op eigen veld in het eerste oefenduel na de zomerstop: 5-0.

Crombeen debuteerde als hoofdtrainer met een 5-0 overwinning

‘Buitenspel, penalty’!, brulden de wisselspelers van Martinus enigzins lachend bij de 5-0. Het was een lichte ‘noodkreet’ gericht aan de assistent-scheidsrechter van AMVJ, die niet altijd goed het zicht had op situaties en daarmee de dienstdoende arbiter het soms lastig maakte. De poging van AMVJ om er een echte wedstrijd van te maken faalde jammerlijk.

Zonder de afwezige AMVJ trainer-coach Ricky Kumar, die zijn zevende seizoen in gaat als eindverantwoordelijke en met niets minder dan de titel genoegen neemt, was het een kat (Martinus) en muis (AMVJ) spel dat zich negentig mintuten lang afspeelde. Martinus pakte de zaken een stuk serieuzer aan. AMVJ zal nog flink aan de bak moeten willen ze een rol van betekenis gaan spelen in de zaterdag derde klasse. Tegenstanders als DWS, Buitenveldert, Legmeervogels en Ouderkerk zijn ploegen om rekening mee te gaan houden.

Krijger, Day en Dean

Na een half uur stond een 3-0 stand op het scorebord. In de vijfde minuut kopte Broos Krijger de 1-0 binnen. Binnen het half uur hadden Jay Day en Anthony Dean de stand naar 3-0 getild. De thuisploeg creëerde kans op kans en de drie doelpunten waren een logische afspiegeling van de krachtsverhoudingen. De spitsen van Martinus speelden fris van lever en soepel aan de bal. Met speels gemak kreeg AMVJ alle hoeken van het veld te zien. Slechts sporadisch kon AMVJ in de buurt van de keepers – verdeelt over twee helften – Sharique Hovenkamp en Dean Palmer komen. Siem Klok en consorten haalden vakkundig de angel er vroegtijdig uit.

Na een matig optreden halverwege, poogde de dolende ploeg van AMVJ assistent-trainer Nick Tavier er nog een wedstrijd van te maken. Een nieuw team en een nieuw outfit moest soelaas bieden. Daar was tegen Martinus ook in de tweede helft geen sprake van. De uitploeg joeg niet fanatiek op de 3-0, maar hielden de rijen defensief iets meer gesloten.

Opvallende verschijning bij Martinus zaterdagmiddag was Max Munsch, die twee seizoenen geleden zijn debuut mocht maken, toen als O17 speler. De jongeling, overkomend uit de O19 jeugd van Martinus, speelde frivool vanaf links of kroop stiekem centraal de aanval in. Hij mocht dan ook voor de vierde treffer zorgen. Een relatief eenvoudige klus, maar het tekende wel zijn inzet. Eveneens was jong talent Ibrahim Uwamahoro in de tweede helft dreigend en nieuweling Sam Honsdrecht liet zien prima mee te kunnen.

Max Munsch beleefde een prima middag en tekende voor de 4-0

Bij Martinus vond iedereen het uiteindelijk wel prima. Zo bleef AMVJ een veel grotere nederlaag bespaard. Melle Rijnsburger strafte nog een klassieke blunder in de verdediging af. Met een 5-0 einduitslag kon Martinus redelijk tevreden terugkijken op het eerste oefenduel. AMVJ zal nog wat weken nodig hebben om te sleutelen, voordat het aan de bak kan tegen Swift, Hercules Zaandam en VVW voor de KNVB beker voor amateurs.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)