Home / Derde Divisie zondag / Voorbeschouwing Derde Divisie zondag: JOS Watergraafsmeer vindt aansluiting, OFC afgelast
Derde Divisie Zondag

Voorbeschouwing Derde Divisie zondag: JOS Watergraafsmeer vindt aansluiting, OFC afgelast

De Derde Divisie zondag heeft met Hercules op 13 punten een overtuigende koploper, maar daaronder zitten de clubs nog dicht bij elkaar. Blauw Geel ’38, Groene Ster en OFC staan op 10 punten, terwijl OSS ’20 daar vlak achter zit met 9 punten. JOS Watergraafsmeer heeft inmiddels de aansluiting bij de middenmoot gevonden.

Bekijk hier de uitslagen en stand in Derde Divisie zondag

DEM – OFC

OFC was dit seizoen bezig met een uitstekende reeks in de Derde Divisie. De Oostzaanders bleven in de eerste vier duels van het competitieseizoen ongeslagen, maar afgelopen weekend ging het voor de ploeg van trainer Roy van der Mije dan toch een keer mis. In een thuisduel tegen Groene Ster stond het afgelopen zondag tot twintig minuten voor tijd met 2-0 voor, waardoor niets aan de hand leek. OFC kreeg in de slotfase echter alsnog drie tegendoelpunten te verwerken, wat betekende dat het met een 2-3 overwinning van het veld stapte. Daardoor liep het jammerlijk een gedeelde koppositie met lijstaanvoerder Hercules mis.

Midweeks tankte OFC echter vertrouwen in de KNVB Beker, waarin het tegen Dos Kampen speelde. Na de 1-1 gelijke stand in de eerste helft hield de club in de tweede drie kwartier flink huis. De thuisploeg scoorde op het complex van dorpsgenoot OSV nog eens zes keer, waardoor na het laatste fluitsignaal een 7-1 overwinning op het scorebord stond. OFC stond direct weer op scherp voor het uitduel bij DEM. De gastheer boekte in de tweede speelronde wél een overwinning op Groene Ster, maar zag het in andere duels dan weer vaker misgaan. De club bezet momenteel de vijftiende plaats in de competitie, al staat DEM slechts vier punten achter op de nummer vijf. Het duel is echter afgelast, vanwege een coronabesmetting bij DEM. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

JOS Watergraafsmeer – Westlandia

Het leek voor JOS Watergraafsmeer een obsessie te worden om in de Derde Divisie een overwinning te behalen. Tegen Groene Ster en Hercules waren de Amsterdammers zeer dicht bij een resultaat, maar in de slotfase van het duel ging het tweemaal mis. Twee weken geleden kreeg het bovendien tegen Unitas een ruime nederlaag (0-4) te verwerken, waardoor het vertrouwen van de Amsterdamse vereniging broos was. Afgelopen weekend konden hoofdcoach Cor ten Bosch en zijn team echter eindelijk feestvieren na de 0-1 overwinning op UNA. Met vier punten uit vier duels heeft de club daardoor weer de aansluiting gevonden bij de hoger geklasseerde teams.

Dat de ploegen dicht bij elkaar staan, blijkt wel uit de eerstvolgende tegenstander. Nummer 17 JOS Watergraafsmeer neemt het zondag namelijk op tegen Westlandia, dat op de achtste plaats in de competitie staat. De Amsterdamse club staat echter ‘slechts’ drie punten op de opponent achter, waardoor JOS Watergraafsmeer bij een overwinning zomaar aansluiting kan vinden bij de middenmoot van de competitie. Westlandia liet echter tegen OFC (3-2 nederlaag in de laatste secondes) al zien over voldoende kwaliteiten te beschikken. Ook tegen UNA (2-1 winst), Dongen (2-3 verlies), Gemert (1-2 winst) en DEM (1-1) hield Westlandia uitstekend stand, waardoor JOS Watergraafsmeer zijn borst kan natmaken.

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend