Home / Algemeen / Voorbeschouwing Wedstrijd van de Week: Swift – De Dijk

Voorbeschouwing Wedstrijd van de Week: Swift – De Dijk

In de Hoofdklasse B zaterdag is de regio Amsterdam met Swift, De Dijk en Purmersteijn goed vertegenwoordigd. Zaterdag staat er een onvervalste derby op het programma: Swift – De Dijk. Dit is voor Het Amsterdamsche Voetbal de Wedstrijd van de Week. We zijn aanwezig om een video-samenvatting te maken en spreken na afloop met de trainers.

Swift

Swift is het seizoen goed begonnen en draait bovenin mee. Tot ieders verbazing eigenlijk, want vorig seizoen was de Amsterdamse ploeg een middenmoter. “Dit is een positieve verrassing ja, zowel voor mij als voor de spelers”, vertelde trainer Martin de Groot, die sinds deze zomer voor de groep staat. “We zijn nu op een kwart van de competitie, dus ik durf wel te zeggen dat we mee kunnen blijven doen. We kunnen alleen nog maar beter op elkaar ingespeeld raken”, vertelde hij vorige week. Hoewel Swift er goed voor staat, is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn in Amsterdam Zuid. Vorige week werd er met 5-0 verloren op bezoek bij Nijkerk. De 3 wedstrijden daarvoor werden wel gewonnen en allemaal eigenhandig beslist voor Fidel Yilmaz. Toch maakt De Groot zich daar geen zorgen om: “Alle lof voor hoe Fidel het nu doet, uiteraard. Maar we hebben zeker 4, 5 jongens die ook doelpunten kunnen maken. Het is een kwestie van tijd voor dat gebeurt.”

De Dijk

Al met al een goede seizoenstart dus voor Swift. Dat was voor het gedegradeerde De Dijk wel anders. Kees Oostermeijer heeft dit seizoen een jonge ploeg. Veel spelers zijn doorgestroomd vanuit de O19 of zijn afgevallen bij een BVO. De Dijk liet zien goed te kunnen voetballen, maar was druistig, zoals Oostermeijer het noemde. Een hele wedstrijd goed voetbal kon in de slotfase zomaar alsnog resulteren in een 3-0 nederlaag. Een tijd stond De Dijk stijf onderaan. Het duurde tot de zesde speelronde voordat eindelijk het eerste punt werd gepakt. Maar de weg omhoog lijkt ingezet, want vervolgens werd gewonnen van Berkum en ook tegen Buitenpost gelijkgespeeld. Daardoor hebben de noord-Amsterdammers nu 5 punten verzameld, waarmee ze veertiende staan. De verschillen zijn echter klein. Winst kan zomaar plek 11 betekenen, verlies kan opnieuw leiden tot de rode lantaarn. Oostermeijer was daar vorige week na de 1-1 tegen Buitenpost nog niet mee bezig. 

Er wordt zaterdag om 14.30 afgetrapt. Vanaf zaterdagavond is een samenvatting van het duel met interviews te zien op onze site. Ook geïnteresseerd in het sponsoren van een Wedstrijd van de Week voor jouw club? Neem dan contact op via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Ook in de toekomst dit soort artikelen blijven lezen? We kunnen niet zonder jouw steun. Voor maar €0,85 per week word je Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal en ontvang je onze seizoensgids.


Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend