Voorbeschouwing Leushuis (AFC): “We bekijken het van week tot week”

Komend weekend start de competitie in de Topklasse. AFC en Ajax mogen dus twee weken eerder dan de rest aan slag. Het Amsterdamsche Voetbal kijkt met de trainers Willem Leushuis en Bart Logchies vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag de beurt aan Willem Leushuis, trainer van AFC.

Na het kampioenschap van vorig seizoen zal de klus komend jaar niet eenvoudig zijn. Kampioen worden is immers makkelijker dan kampioen blijven. Leushuis: “Dat is het zeker. We willen zo lang mogelijk mee doen om de bovenste plaatsen. Als dat lukt zijn we meer dan tevreden. Het tweede jaar is nu eenmaal moeilijker.”

17082014 Leushuis, Moumane en Brussee

De laatste oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser De Dijk werd afgelopen zondag met 2-3 verloren. Komende zondag wacht nieuwkomer EDO in Haarlem. Leushuis: “EDO heeft natuurlijk zijn kwaliteiten. We hebben ze een paar keer bekeken en ik heb duidelijk ene verschilgezien tussen EDO en uit en thuis. Het is een compact en strijdend geheel dus makkelijk zal het niet worden.”

Leushuis mist zondag in ieder geval de geschorste Mitchell Theuns en Enrico Patrick. Beide spelers liepen een schorsing op in de wedstrijden tegen Spakenburg. Ook aanwinst Melvin Grootfaam mag zondag niet spelen. Hij heeft nog een schorsing staan uit zijn periode bij Chabab. Leushuis: “Daarnaast zijn Pepijn Kluin (knie) en Laurens Samsom (knie) geblesseerd. Tim Wulfrraat die al een tijdje kampt met een keelontsteking is wel inzetbaar.”

Over de samenstelling van zijn team en het systeem dat Leushuis zal hanteren laat de trainer weinig los. Leushuis: “We hebben in de voorbereiding 4-3-3, 4-4-2 en zelfs 5-3-2-1 gespeeld. Daarnaast hebben we nog wat trainingen waarin nog van alles kan gebeuren.”

17082014 Leushuis en Moumane

Met de langdurig blessure van Pepijn Kluin, het vertrek van Joost Heij naar Ajax en Sjoerd Jens die een niveau lager is gaan spelen is de spoeling centraal voorin niet al te dik. Leushuis: “Natuurlijk is een spits met meerwaarde erg welkom, maar die zijn niet makkelijk te vinden. Ik staar me er dus niet blind op. We zien het wel of er nog iemand komt en anders doen we het gewoon met deze 21 spelers. Ik heb een nieuwe spits in ieder geval niet geëist van de technische commissie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)