Home / Algemeen / Voorbeschouwing Logchies (Ajax): “Na paar wedstrijden duidelijk waar we staan”

Voorbeschouwing Logchies (Ajax): “Na paar wedstrijden duidelijk waar we staan”

Komend weekend start de competitie in de Topklasse. AFC en Ajax mogen dus twee weken eerder dan de rest aan slag. Het Amsterdamsche Voetbal kijkt met de trainers Willem Leushuis en Bart Logchies vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag de beurt aan Bart Logchies, trainer van Ajax.

Morgen (zaterdag) debuteert de ploeg van Logchies in de Topklasse met een uitwedstrijd in en tegen Barendrecht. Voor de Amsterdammers een historische dag. In drie jaar tijd klommen de amateurs van de eerste klasse naar de Topklasse. “Binnen en buiten het veld moest er voor ons veel gebeuren. Het was moeilijk om er te komen, maar het is net zo moeilijk om er te blijven. Er zijn geen kleine clubs in de Topklasse, er wordt op hoog niveau gevoetbald.”

Ajax - DVS
In de nacompetitie rekende Ajax af met DVS ’33 (foto), Quick Boys, Noordwijk en SteDoCo. Foto: Rob van Vliet

Ajax gaat de Topklasse als promovendus in met een aantal nieuwe namen. Logchies is tevreden met zijn selectie voor komend seizoen. “We hebben een mooie selectie die naar mogelijkheden goed kan presteren. Teammanager Jan Fleijsman heeft daar hard aan gewerkt en heeft het goed gedaan.”

Voor de spitspositie is er echter nog een vraagteken. Dennis Kaars vertrok naar De Dijk en zijn opvolger Joost Heij is met een gescheurde kruisband ruim een half jaar uitgeschakeld. Deze week kwam daar ook Kid Ronday met een schouder uit de kom (zes tot acht weken) bij. Logchies: “We moeten kijken hoe we dit gaan opvullen.”

“Ik ben benieuwd of wij een rol van betekenis kunnen spelen op het hoogste niveau. We weten nog niet waar we staan. Dat wordt na zo’n vier wedstrijden duidelijk. Momenteel zijn we bezig met de individuele en collectieve doelstellingen te ontwikkelen. En dan zien we of we klaar zijn voor de Topklasse.”

Foto boven: Hans van Beek

Send this to a friend