Home / Algemeen / Voorbeschouwing: Swift – Genemuiden

Voorbeschouwing: Swift – Genemuiden

Zaterdag wordt de eerste periode beslist in de Hoofdklasse Zaterdag B. Er zijn nog maar liefst 4 kanshebbers: Eemdijk, Swift, Putten en Genemuiden. Laatstgenoemde staat zaterdag tegenover Swift. We blikten met beide trainers vooruit.

Swift

In de laatste minuut wist Swift vorige week de Amsterdamse derby met De Dijk naar zich toe te trekken. Het was weer Fidel Yilmaz die zijn ploeg de zege bezorgde. En dankzij de uitslagen bij de andere duels staan de Amsterdammers er prima voor. Swift staat op doelsaldo tweede.  “Genemuiden is gewoon een kampioenskandidaat, maar dat zullen zij van ons misschien ook zeggen. Als wij de volledige ploeg hebben, kunnen we van iedereen winnen. We gaan er gewoon voor”, aldus Martin de Groot.

Genemuiden

Ook Genemuiden is het seizoen prima gestart. In het openingsduel van het seizoen werd nog verloren, maar sindsdien is de ploeg van René van der Weij ongeslagen: “We zijn redelijk tot goed gestart, met een nieuwe groep en ik als nieuwe trainer. We zijn een stabiele ploeg aan het worden”, blikt Van der Weij terug op de eerste periode. Over zijn verwachtingen van het duel met Swift: “Swift is voor ons een beetje een onbekende, maar afgaande op de verhalen is het gewoon een goed voetballende ploeg. Wij willen ook graag voetballen en moeten het minder hebben van duelkracht, maar Swift ook niet denk ik. Ik denk dat het een leuke, open wedstrijd gaat worden.”

Genemuiden heeft één punt minder dan Eemdijk, Swift en Putten. Het kan de periodetitel dus nog pakken, maar is erg afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurt: “Natuurlijk zou het mooi zijn voor de groep om een prijs te pakken, maar we weten dat we nu afhankelijk zijn van andere duels. We willen gewoon het hele seizoen bovenin meedraaien”, aldus Van der Weij.

Swift en Genemuiden trappen zaterdag om 14.30 af op het Olympiaplein.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend