Home / slideshow / Voorbeschouwing Wedstrijd van de Week: AMVJ – Zandvoort

Voorbeschouwing Wedstrijd van de Week: AMVJ – Zandvoort

De tweede klasse zaterdag A is vrijwel elk jaar bloedstollend spannend en daarin is dit seizoen bepaald geen uitzondering. De nummer één tot en met vijf staan op slechts vier punten van elkaar, waardoor nog alles kan gebeuren. Zandvoort (eerste) en AMVJ (tweede) staan met een gelijk aantal punten bovenaan in de competitie. Deze twee ploegen spelen aankomende zaterdag tegen elkaar. Het duel is bij Het Amsterdamsche Voetbal dan ook de Wedstrijd van de Week. We zijn aanwezig om een video-samenvatting te maken en interviewen na afloop de hoofdrolspelers.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Geluk van een kampioensteam

AMVJ lijkt dit seizoen het geluk van een kampioensteam te hebben. De Amstelveners stonden een groot gedeelte van het jaar bovenaan in de competitie, maar wonnen de drie duels in februari met slechts één doelpunt verschil. Steeds was de onverzettelijkheid van de ploeg van Ricky Kumar het middel tot een krappe overwinning. Afgelopen weekend kwam AMVJ tegen HBOK niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg kwam in de tweede helft op een 0-1 achterstand, maar wist zich door de mouwen op te stropen alsnog naar een gelijkspel te vechten. Een belangrijk punt voor AMVJ, dat daarmee op 32 punten staat.

“Van tevoren had ik in mijn hoofd dat een gelijkspel geweldig zou zijn”, reageerde Kumar na afloop. “We speelden vandaag tegen een uitstekend voetballende ploeg, waartegen het gewoon lastig is om er goed doorheen te komen. Uiteindelijk komen we 0-1 achter en moeten we komen. Dan ben ik enorm blij dat we alsnog de gelijkmaker kunnen maken. Nu kijken we uit naar volgende week, als we tegen Zandvoort spelen. Het belooft een spannend duel te worden om de koppositie.”

Periodekampioen Zandvoort

De club neemt het aankomende zaterdag op tegen koploper (op basis van doelsaldo) Zandvoort. Het elftal van trainer Ted Saunier doet het dit seizoen uitstekend in de tweede klasse. Dankzij de 3-0 overwinning van afgelopen weekend tegen DVVA wist Zandvoort zelfs de periodetitel te pakken. AMVJ kan dan ook zijn borst natmaken tegen Zandvoort.

Het zal bovendien geleerd hebben van de wedstrijd eerder dit seizoen. AMVJ ging eind november namelijk kansloos onderuit tegen Zandvoort: het werd maar liefst 5-0 voor de thuisploeg. Kumar is echter volledig voorbereid op het treffen met Zandvoort. “Voor aankomende zaterdag heb ik iets bedacht om Zandvoort te bestrijden. Ik weet zeker dat het ons gaat lukken”, zo zei de oefenmeester afgelopen zaterdag.

Zinderende competitie

Mocht het duel tussen beide ploegen in een gelijke stand eindigen en Aalsmeer en Purmersteijn een overwinning boeken, dan staan zaterdagavond maar liefst vier clubs op een gelijk aantal punten bovenaan. Het is Zandvoort en AMVJ dan ook alles aan gelegen om de tegenstander te verslaan. Houdt AMVJ de punten in Amstelveen en zet het een grote stap richting het kampioenschap? Of weet Zandvoort de gastheer wederom te verslaan?

Er wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur afgetrapt. Vanaf zaterdagavond is een samenvatting van het duel met interviews te zien op onze website. Ook geïnteresseerd in het sponsoren van een Wedstrijd van de Week voor jouw club? Neem dan contact op via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

AMVJ haalt ervaren Jonathan Robertson voor komend seizoen binnen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)