Home / Algemeen / ZSGOWMS en RODA ’23 zitten “in hetzelfde schuitje”

ZSGOWMS en RODA ’23 zitten “in hetzelfde schuitje”

Komende zondag ontmoeten ZSGOWMS (zondag 2B) en RODA ’23 (zondag 3C) elkaar in de eerste knockoutronde in de districtsbeker. Beide teams hebben de ambitie om kampioen te worden en te promoveren, maar hebben dat nog niet echt waar kunnen maken. Bekersucces zou het één en ander kunnen vergoeden.

Tim Steij maakte het afgelopen seizoen mee, toen hij met zaterdag Hoofdklasser Swift de finale verloor van Magreb’90. Nu is hij teruggekeerd bij RODA’23. “Het bevalt prima. Het voelt als thuiskomen. Ik heb hier mijn hele leven gevoetbald. Het enige dat is veranderd, is de selectie. Er speelt nagenoeg niemand meer van toen (2012) bij de selectie. Het is nu een hele jonge groep. Ik ben de oudste en ik ben 26. Maar de club zelf, de mensen, de gezelligheid is gewoon allemaal hetzelfde gebleven.”

Foto HAV | Ontlading bij RODA '23 na bekerwinst op Elinkwijk vorig seizoen
Foto HAV | Ontlading bij RODA ’23 na winst op Elinkwijk in de achtste finale in de beker vorig seizoen

Na een matige start heeft RODA ’23 de afgelopen twee wedstrijden gewonnen in de derde klasse C. Steij denkt dat de Bovenkerkers nog steeds om de bovenste plaatsen zullen meedoen. “De eerste wedstrijd tegen Martinus zie ik als een incident. Wedstrijden tegen Martinus blijven altijd wedstrijden op zich. Daarna hebben we pech gehad. We staan niet op de plek waar we horen te staan. Ik durf nog steeds te zeggen dat we bij de top-3 kunnen en misschien wel moeten eindigen. Tegen Bloemendaal en Fortius geven we vier punten weg, in beide wedstrijden stonden we twee doelpunten voor. Het is natuurlijk makkelijk geredeneerd, maar als je die vier punten optelt zouden we nu net onder de top-3 staan. We blijven een jonge ploeg, daarmee weet je dat het met ups en downs gaat. Hopelijk hebben we de meeste downs nu gehad.”

Foto Koos van der Leest | Laatste ontmoeting tussen ZSGOWMS en RODA '23 was in 2015 (3-0)
Foto Koos van der Leest | Laatste ontmoeting tussen ZSGOWMS en RODA ’23 was in 2015 (3-0)

RODA ’23 heeft in de recente geschiedenis mooie wedstrijden gespeeld in de districtsbeker. Afgelopen seizoen haalde het de kwartfinale waarin AFC ’34 te sterk was. Eerder speelde het ook verdienstelijke wedstrijden tegen Spakenburg en ODIN ’59. In beide wedstrijden werd er verloren na strafschoppen. Tegen ODIN, in 2011, was Tim Steij de enige die miste. Steij: “Toen had ik het zelf verkloot inderdaad, ja. Maar misschien is RODA ’23 wel een cupfighter.”

Zondag speelt RODA tegen ZSGOWMS, dat een klasse hoger speelt. Het is de elfde ontmoeting tussen de twee ploegen. Beide clubs wonnen vier keer en het werd twee keer gelijk. De laatste ontmoeting was in het seizoen 2014/2015. ZSGOWMS won in dat seizoen twee keer van RODA en werd kampioen in de derde klasse C.

Foto Jos Spitteler | Tim Steij in 2011 na gemiste penalty tegen ODIN '59
Foto Jos Spitteler | Tim Steij (r) in 2011 na gemiste penalty tegen ODIN ’59

Voor Tim Steij heeft de competitie de hoogste prioriteit. “We gaan daar natuurlijk naartoe om te winnen, maar als we worden uitgeschakeld ben ik er eerlijk gezegd ook niet rouwig om. Het is wel een mooie graadmeter. ZSGO zit een beetje in hetzelfde schuitje als wij: van tevoren hoog van de toren blazen dat je kampioen wil worden en dan een moeizame start. Misschien ligt het ons wel beter om tegen ploegen te spelen die wat van een hoger niveau zijn. Hopelijk trekken wij ons op aan dat niveau. Ik ga er eigenlijk vanuit dat beide ploegen niet met de sterkste opstelling spelen.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Jos Spitteler | Tim Steij dit seizoen tegen Arsenal