Voorland blijft nederlaag tegen BVV’31 op een schamel punt staan

In de zaterdag derde klasse C wacht Voorland nog steeds op haar eerste zege. De uitwedstrijd tegen BVV’31, de ploeg van onder andere Kenneth Perez, won met 3-1 en blijft tot de bovenste ploegen behoren.

Op een broeierig warm Sportpark Oostermeent was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg . Een vrije trap van Kenneth Perez, in de vierde minuut, zeilde over het doel van de ultra lange doelman Fernhout van Voorland.

Na bijna een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Een knappe steekpass van Perez bereikte Jim Schiks, die behield het overzicht voor de goal en gaf Arjen Horst een niet te missen kans (1-0). Voorland prikte zo nu en dan terug, met name over rechts was hun spits Appiah een handenbinder. Een inzet van hem met links in de negentiende minuut ging maar net over het doel van Van Raaij.

Vanaf de 35e minuut was het BVV’31 dat duidelijk de bovenliggende partij werd. Een combinatie tussen Jim Schiks en Jelmer Kos werd door laatstgenoemde in de handen van Fernhout geschoten. Drie minuten later was er dé kans op de tweede treffer. Kenneth Perez veroverde de bal op het middenveld en passte breed op de meegelopen Arjen Horst, vlak voor doelman Fernhout liet hij zich echter de bal van de voet afsnoepen.

Vlak voor rust was er nog een grote mogelijkheid voor BVV, maar een teruggelegde bal van Jelmer Kos op Paolo Makor kon nog net door Fernhout met de vingertoppen van de lijn worden gewerkt.

Na rust zagen de toeschouwers een aandringend Voorland. Met snel combinatiespel trachtte men de gelijkmaker te forceren, in de 47ste minuut ging een inzet van Lamptey Osseini maar net naast de goal. Voorland speelde continue naar voren en gaf daardoor steeds meer ruimte weg op het middenveld. Daarvan profiteerde BVV: in de 66e minuut veroverde Jim Schiks de bal op Voorland verdediger Orlando Ost en passte naar de vrijstaande Kenneth Perez op links, hij behield het overzicht en tikte met links vanaf 16 meter de bal rustig in de uiterste rechterhoek (2-0).

Negen minuten later lag de derde treffer er in. Nu was het Arjen Horst die invaller Dion te Voortwis wist te vinden. Hij won het duel van zijn directe tegenstander en via de handen van Fernhout verdween zijn scherpe inzet in de goal. De wedstrijd leek gespeeld, maar Voorland reageerde drie minuten later. Het linker verdedigingsblok van BVV reageerde te traag en de voorzet van de rechterspits werd bij de 2e paal ingetikt door B. Appiah (3-1).

Met nog tien minuten op de klok drong Voorland wel aan, maar met te weinig overtuiging. BVV’31 wist het duel rustig uit te spelen en was blij met een nieuwe ‘3-punter’, zonder tot echt sprankelend spel te komen deze middag.