Home / Algemeen / Voorland houdt op te bestaan en gaat waarschijnlijk op in TOG

Voorland houdt op te bestaan en gaat waarschijnlijk op in TOG

Aan het bestaan van zaterdag derdeklasser Voorland komt na dit seizoen een eind. De club, die bijna 100 jaar bestaat, heeft schulden en erg veel problemen om alle elftallen op een veld te laten spelen. Hoogstwaarschijnlijk gaat de club op buurman TOG.

Voorzitter Tiny van de Drift, die al 48 jaar lid is ziet geen andere oplossing meer. Van de Drift: “Sinds een week zijn we in gesprek met TOG en met het stadsdeel zijn we al wat langer aan het praten. We moeten deze week nog met onze leden om de tafel, maar opgaan in TOG lijkt de beste optie voor onze club. Zelfstandig kunnen we niet meer blijven bestaan.”

Volgens Stadsdeel Oost heeft Voorland een schuld van ongeveer 50.000 euro. Volgens de website oost-online heeft de club daarnaast ook nog eens 15.000 euro nodig om het huidige seizoen af te maken. Met de verkoop van het huidige clubhuis hoopt Voorland de schulden af te kunnen lossen en het seizoen af te kunnen maken.

In een brief aan het gemeentebestuur laat Voorland weten dat bij een overgang naar TOG alleen leden met een goede betalingsdiscipline worden meegenomen. Van de Drift: “Ik sluit een fusie ook niet uit, maar het lijkt me beter als we gewoon in TOG opgaan. Zelfstandig verder gaan doen we zeker niet. Het complex waar we zitten is gewoon te vol met hockey en atletiek. Daar zijn geen mogelijkheden voor ons. Goed overleggen met TOG en het stadsdeel is echt de beste optie en dat ik zal onze leden ook uitleggen.”

Als Voorland verdwijnt dan zal het huidige veld worden omgetoverd tot een hockeyveld voor buurman Athena. Voorland heeft momenteel 270 leden. Daarvan spelen er zo’n vijftig in de zaal.