Voorland-Kadoelen uitgesteld

Het duel in de zaterdag derde klasse B tussen Voorland en Kadoelen  is uitgesteld. Beide teams zouden aanstaande zaterdag de drie resterende minuten van het gestaakte duel uitspelen. Voorland is in beroep gegaan tegen de straf zodat de wedstrijd nu, voorlopig, niet door gaat.

De wedstrijd werd op 22 september gestaakt. Op dat moment stond Voorland met 2-1 voor en mocht Kadoelen een strafschop nemen. Op de website van SV Kadoelen staat onder andere het volgende te lezen: “Op de rand van de zestien meter van Voorland ontstond er een klein opstootje de verzorger en trainer van Voorland meende zich er mee te moeten bemoeien en gingen op verzoek van de scheidsrechter niet van het veld. Dat was de lezing van de scheidsrechter. Hij staakte hierdoor in de 87ste minuut de wedstrijd. Jammer want wij kregen in die fase veel kansen op de gelijkmaker, we konden niets anders dan vroegtijdig het veld verlaten. We zullen nu moeten afwachten wat de KNVB gaat beslissen”. Op de website van Voorland stond niets te lezen over de wedstrijd.

Op 28 oktober deed de KNVB uitspraak. Zij besloten zowel Voorland als Kadoelen een punt in mindering te geven en de wedstrijd als uitgespeeld te beschouwen. Later besloot de KNVB het duel toch uit te spelen en te hervatten met een strafschop voor Kadoelen.

Voorland is nu dus in beroep gegaan en de wedstrijd wordt zaterdag dus NIET uitgespeeld. Het is nu aan de KNVB wat er verder met het duel gaat gebeuren.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)