Voorland voelt zich nu al kampioen na zege bij V&V

In de zaterdag vierde klasse D heeft Voorland nu al een grote stap gezet richting het kampioenschap. Samen met V&V steekt de club er met kop en schouders boven uit.  Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd in een 2-4 overwinning voor Voorland. Onze wedstrijd van de week is morgen vanaf 16:00 uur in samenvatting te zien.

Beide teams keken al weken uit naar deze ontmoeting. Na acht wedstrijden leden beide ploegen nog geen puntverlies en het doelsaldo was ook overweldigend. Het niveau verschil in deze klasse is te groot. Maar wie is nou de sterkste? Vandaag was dat absoluut Voorland.

In een aantrekkelijk duel vergat V&V voor rust afstand te nemen. De ploeg van Edwin van der Raad kreeg drie 100% kansen en benutte er slecht eentje. Na een actie van Gerben Bolten was het uiteindelijk Marvin Calor die de 1-0 maakte in de 22ste minuut. Een kopbal van Dave Jansen en een vrije schietkans van spits Mink Terpstra hadden de thuis ploeg op een ruimere voorsprong moeten zetten.

16112013 V&V Voorland

Dat was trouwens niet verdien geweest want Voorland wad duidelijk de betere ploeg en had ook verreweg het meeste balbezit. Een schot van grote afstand van Kwaku Appiah zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Zijn  schot was hard maar de bal kreeg een effect mee zodat doelman Pommerel er totaal geen inschatting van kon maken waar hij terecht kwam.

Na rust domineerde het technische Voorland volledig. Het was dan ook wachten op de doelpunten. NA tien minuten was het al raak. Pommerel verwerkte een schot van Morayno Willie niet goed en Nii Ankrah zorgde vanuit de rebound voor de 1-2.  Na twintig minuten was de wedstrijd gespeeld.. Orlando Ost , die nog prof is geweest bij Almere City, kopte de 1-3 binnen.

Vlak voor tijd moest V&*V ook nog verde met tien man omdat Stephan Kalse  Dimitrie Moitie neerlegde binnen de zestien meter. De strafschop werd benut door Kante. In de blessuretijd zorgde Terpstra na een blunder bij het uitverdedigen van doelman Ebenezer voor de 2-4 eindstand. V&V droop af en mag nu hopen op een misstap van Voorland dat al “Kampioenen’ zingend de kleedkamer opzocht.

Zondag vanaf 16:00 een ruime samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4B.