Voormalig AFC-er Erixon Danso met Emmen op bezoek bij AFC

Topklasser AFC speelt vanmiddag om 17:00 aan de Boelelaan in de tweede ronde van de KNVB beker tegen eerstedivisonist FC Emmen. Het is niet de eerste keer dat de ploegen tegen over elkaar staan in het bekertoernooi.

Op 9 oktober 1983 won Emmen, dat toen nog als amateurclub door het leven ging, met 3-0 in Drenthe van AFC. Momenteel is Emmen de nummer zeven van de Jupiler League en heeft het voormalig speler van AFC in de selectie zitten: Erixon Danso. De 26-jarige aanvaller speelde in de jeugd bij AFC en kwam daarna uit voor Ajax, Utrecht, Dordrecht, het Spaanse Orihuela en Valencia B, Dordrecht en sinds dit seizoen voor FC Emmen. Danso is clubtopscoorder van Emmen met drie doelpunten.

Foto AFC.nl : Bart Logchies ziet mogelijkheden voor zijn ploeg tegen FC Emmen
Foto AFC.nl: Bart Logchies ziet mogelijkheden voor zijn ploeg tegen FC Emmen

AFC-trainer Bart Logchies ziet zeker kansen tegen de ploeg van Marcel Keizer. Logchies: “Emmen heeft zeker een goede ploeg maar we hebben ze een paar keer aan het werk gezien en ik heb analyses laten maken. We weten wat ons te wachten staat. Voor ons is het vooral zaak om er vanaf het begin te staan. We moeten het begin overleven zodat we onze organisatie duidelijk hebben. Als dat lukt gaat zo’n ploeg ook tegen zich zelf spelen.”

AFC is tot gisteren (maandag, red.) niet bezig gewest met het duel tegen Emmen. Logchies: “Dat hebben we bewust gedaan. De competitie is belangrijker. Pas na de winst op OJC Rosmalen zijn we met Emmen aan de slag gegaan. Ik heb wat dat betreft geleerd vanuit het verleden. “

Foto AFC.nl: Koen Bosma is nog een twijfel geval voor het duel met Emmen
Foto AFC.nl: Koen Bosma is nog een twijfel geval voor het duel met Emmen

Logchies kan tegen Emmen niet beschikken over de langdurig geblesseerden Kluin, Veerman en Abdellaoui. Ook voor Randal Shakison komt het duel met Emmen te vroeg. Aanvaller Koen Bosma, die zaterdag uitviel tegen OJC, is nog een twijfelgeval. Logchies: “Ik zal ook nog moeten zien welke spelers drie wedstrijden in acht dagen aan kunnen. Ik geef de spelers daar zelf ook een belangrijk aandeel in. Vorig jaar bij Ajax (tegen NEC, red.) gaf Yuri Rose bijvoorbeeld aan dat het te veel voor hem was.

Het duel tussen AFC en Emmen begint vanmiddag al om 17:00 uur.

Foto boven RTV Drenthe: Erixon Danso

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)