Voormalig Ajacied Javier Martina (Zeeburgia): “Ik ben geen prater”

In de zomer streek de Amsterdammer Javier Martina neer in Amsterdam-Oost. Nadat hij begonnen was met voetballen in Amsterdam bij Bijlmer keert de 29-jarige aanvaller na vijf jaar betaalde voetbal en zeven clubs weer terug in Amsterdam. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van Nieuw Utrecht naar Zeeburgia.

In het duel afgelopen zondag tegen DEM stond Martina in de punt van de aanval. Zeeburgia verloor onnodig met 2-3 en Martina miste vlak voor rust twee opgelegde kansen. “Die hadden er inderdaad wel in gemogen, maar het positieve is dat ik de kansen wel zelf gecreëerd heb. Dat we niet winnen hebben we natuurlijk aan ons zelf te danken. We hebben voldoende individuele kwaliteiten, maar het team moet nog gevormd worden.”

Foto Mario Wormhoudt: Javier Martina (l) heeft constant Joey Schoo van DEM in zijn nek hangen
Foto Mario Wormhoudt: Javier Martina (l) heeft constant Joey Schoo van DEM in zijn nek hangen

Zeeburgia heeft naast Martina veel spelers een enorme dosis ervaring op een hoger niveau. Zo kwamen ondermeer Chelton Linger, Abdel Taki en Rience Schurman naar Zeeburgia. Vooral de komst van Martina moet zorgen voor de nodige ervaring in het elftal van Reda Achkari. Nadat Martina in  2008 debuteerde in het eerste van Ajax kwam hij uit voor Haarlem, Toronto en Dordrecht, In 2013 keerde hij terug naar de amateurs. Via Rijnsburgse Boys, VVA’71 en Nieuw Utrecht kwam hij dus uiteindelijk bij Zeeburgia.”Het is een heel leuk team en dat heeft bepaald dat ik hier ben gaan spelen.”

Martina: “Ik ben in het veld niet echt een verlengstuk van de trainer. Ik heb natuurlijk veel ervaring, maar ik ben niet echt een prater. Ik moet eerst aan mezelf werken en pas als dat allemaal naar tevredenheid gaat kan ik me pas met de rest gaan bemoeien en ze eventueel corrigeren. Ze kunnen in ieder geval van me leren is dat ik altijd positief ben.”

20160911-zeeburgia-dem-mario-wormhoudt-joeu-schoo-javier-martina

Zeeburgia heeft na twee wedstrijden pas een punt en dat valt toch een beetje tegen. Martina: “Het proces waar we in zitten moet wat sneller gaan. Als ik onze tegenstander van zondag (DEM, red.) hoor zeggen ‘wat een team’  is dat natuurlijk mooi om te horen, maar ook frustrerend als we niet weten te winnen. Gelukkig is het seizoen pas begonnen en hebben we alle tijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Klik hier voor het programma en de stand in de zondag eerste klasse A

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)