Voormalig Ajacied Pius Ikedia per direct naar OFC

Hoofdklasser OFC heeft zich per direct versterkt met Pius Ikedia. De voormalig prof van onder andere Ajax is aanstaande zondag tegen Chabab al speelgerechtigd. De Nigeriaan speelde het afgelopen seizoen niet in clubverband en kwam af en toe uit voor Lucky Ajax.

De 34-jarige aanvaller speelde eerder voor Ajax (van 1999 tot 2002) om vervolgens te worden uitgeleend aan FC Groningen en RBC. Ook kwam hij uit voor AZ en RKC. Verder speelde hij in Amerika voor Chicago Fire en in Oekraine voor Matalurn Donetsk.

Foto Zaanse Sportkrant: Voorzitter a.i. Jaap de vries, Marwan Khairi die het contact legde en Pius Ikedia
Foto Zaanse Sportkrant: Voorzitter a.i. Jaap de vries, Marwan Khairi die het contact legde en Pius Ikedia

Na een aantal stages bij clubs in Nederland (onder andere IJsselmeervogels) trainde hij al een tijdje mee bij OFC. Dinsdagavond speelde hij mee in een oefenwedstrijd tegen KFC. De aanvaller kon trainer Martin de Groot overtuigen en is dus per direct aan de selectie toegevoegd. Of hij zondag ook echt in actie komt in de topper tegen Chabab is nog niet duidelijk.

Tegen de Zaanse Sportkrant zegt Ikedia: “I want to play to stay fit, and I’m happy to play for OFC.” Ikedia speelde vijftien interlands voor Nigeria en kwam uit op de Olympische Spelen in 2000 en het WK in 2002. Hij scoorde een keer.

Foto Zaanse Sportkrant: Ikedia (r) namens OFC in actie tegen KFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)