Home / Algemeen / Voormalig Ajax-trainer Bob de Klerk gaat Frank de Boer assisteren bij Atlanta United

Voormalig Ajax-trainer Bob de Klerk gaat Frank de Boer assisteren bij Atlanta United

Bob de Klerk is door Frank de Boer meegenomen naar de Verenigde Staten om hem daar te assisteren. De Amsterdammer, eerder onder meer trainer van Ajax, wordt assistent-trainer bij Atlanta United. Ook Orlando Trustfull treedt toe tot de technische staf.

De Boer werd twee weken geleden gepresenteerd als nieuwe trainer van Atlanta United, de kampioen van de Major League Soccer. Hij kent De Klerk van zijn tijd in de jeugdopleiding van Ajax, waar ze samenwerkten in de A1. De oud-prof was ook trainer van Blauw-Wit, Diemen en de amateurs van Ajax. Daar beleefde hij zijn grootste successen met het winnen van de districtsbeker en promotie naar de Hoofdklasse, destijds het hoogste amateurniveau van Nederland.

De Klerk maakte vervolgens de overstap naar de jeugdopleiding van de Amsterdammers, waar hij met De Boer (A1) en Aron Winter (Jong Ajax) werkte. Vanuit de samenwerking met Winter ontstond in 2011 zijn overstap naar het Canadese Toronto FC. Na twee jaar als assistent van Winter keerde De Klerk in 2013 kortstondig (drie maanden) terug naar Nederland, als hoofdtrainer van toenmalig Topklasser Ter Leede. Via het Chinese Dalian Aerbin (technisch directeur) belandde hij weer in Canada om directeur spelersbeleid te worden bij York Region Shooters uit de Canadian Soccer League.

Nu staat De Klerk voor een nieuw avontuur in het buitenland. Zijn kennis van het Noord-Amerikaanse voetbal – met Toronto FC draaide hij twee jaar mee in de MLS – is een groot voordeel als assistent van De Boer. Atlanta United maakt pas sinds 2017 onderdeel uit van de MLS en werd onlangs voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van de MLS.

Tekst: Pablo Koch