Voormalig Forza Almere-spits verpest feestje oude ploeg

In de zondag vierde klasse G leek Forza Almere af te stevenen op de tweede zege van het seizoen, maar uitgerekend Sherwan Mustafa verpeste het feestje. De oud-spits van Forza, spelend voor Nederhorst, maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker. “We kwamen tot twee keer toe op voorsprong. Mede daarom voelt dit als een nederlaag”, aldus Nathoe na het 2-2 gelijkspel bij Nederhorst.

Op bezoek bij Nederhorst kwam Forza Almere, dat drie afgelopen weken vanwege het slechte weer niet in competitieverband in actie kwam, via een doelpunt van Jonathan Beijsse na zo’n twintig minuten op een 0-1 voorsprong. “Hij scoorde uit de scrimmage. Bij die treffer kwam een beetje geluk kijken”, bekende Nathoe.

Jonathan Dammen, die normaliter in het derde speelt, zette Forza Almere in het tweede bedrijf opnieuw op voorsprong, nadat Nederhorst was teruggekomen tot 1-1. Hij werkte de bal binnen uit een corner. “Na die treffer, dacht ik stiekem al aan de zege. We hadden het betere van het spel en de beste mogelijkheden gedurende het duel.”

Toch lukte het Forza Almere, dat pas één keer won en driemaal gelijkspeelde, niet om de zege over de streep te trekken. Mustafa, die vorig seizoen speelde onder Nathoe, liet een kwartier voor tijd de verdediging van Forza in mineur achter. “Hij stond bijna negentig minuten lang geïsoleerd. Onze verdediging had hem bijna heel het duel onder controle, maar dat is bij hem niet genoeg. Sherwan is een echte sluipmoordenaar. Hem moet je negentig minuten in de gaten houden.”

Hoewel de 2-2 een domper was, put Nathoe vertrouwen uit het duel met Nederhorst. “We zijn wederom opnieuw begonnen, met enkele frisse spelers uit de jeugd en het derde. We beginnen weer beter te draaien, dat bleek al uit de nipte nederlaag bij BFC. Het doel is nog steeds directe handhaving, maar ik besef dat het heel lastig gaat worden. We staan nog altijd op de een-na-laatste plaats staat, maar gelukkig degradeert alleen de hekkensluiter rechtstreeks. De onderste twee spelen nacompetitie”, besloot Nathoe, die op 16 november 2015 de enige zege van het seizoen boekte. APWC werd destijds met 4-3 verslagen.

AS’80 koploper af
De spelers van AS’80 staan weer met beide benen op de grond. De ploeg van Sandor Augustijn pakte vorige week dankzij een zege bij Batavia’90 de tweede periode, maar op bezoek bij Baarn gingen de Almeerders met 3-0 onderuit. Daardoor zakt AS’80 naar de tweede plaats op de ranglijst.

Ook Waterwijk en Sporting Almere kwam niet tot winst. Waterwijk verloor met 4-1 van ASV’65 en Sporting speelde met 1-1 gelijk tegen Amsvorde.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse G.

Foto: Soeniel Nathoe, trainer Forza Almere.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!