Voormalig international Glenn Helder (47) kan DWS niet aan zege helpen

DWS had zondag tegen RKDES tijdens de eerste ronde van nacompetitie om promotie naar de derde klasse een verrassing in petto. Tot verbazing van het aanwezige publiek stond Glenn Helder in het veld bij de thuisploeg. De viervoudig international kon echter niet voorkomen dat DWS het eerste play-offduel met 1-0 verloor.

Hoewel Helder al 47 jaar is, viel hij met zijn brede schouders en snelle balbehandeling direct op tussen de spelers van DWS. “Ik voetbal nog vaak”, vertelde Helder. “Gisteren heb ik nog drie duels gespeeld. Onder meer met het Sterrenteam van RTL.”

22052016 DWS RKDES John Beckman Glenn Helder

Edward Herrera-Ospina stichtte het eerste gevaar namens de thuisploeg. De 29-jarige aanvaller nam van zo’n twintig meter het doel van RKDES onder vuur, maar doordat de kracht in het schot ontbrak kon zijn poging simpel gepareerd worden. Kort daarop waren ook de gasten, die eveneens uitkomen in de vierde klasse, gevaarlijk. Uit een vrije trap maakte Lennart Kok bijna de 0-1. Sellatin Dagasan bokste de bal ternauwernood uit de rechterhoek.

Na iets meer dan twintig minuten viel de 0-1 alsnog. Ivo Lentjes mocht aanleggen na een handbal van DWS. De aanvoerder van de gasten twijfelde niet en schoot hard raak. 0-1. Helder, die als rechtsbuiten speelde, zag het met lede ogen aan. Het voormalige talent, die na zijn carrière werd veroordeeld voor onder meer wapenbezit en tegenwoordig in de schuldsanering zit, probeerde voor rust DWS tevergeefs op sleeptouw te nemen.

22052016 DWS RKDES John Beckman 1

Na rust liet Helder zijn voeten nadrukkelijker spreken. Zo werd tot drie keer toe een voorzet van hem bijna in het doel gekopt. Daarentegen kregen de gasten ook nog een grote kans, maar gescoord werd er in het tweede bedrijf niet meer. “In de rust heb ik aangegeven dat ze mij nadrukkelijker in het spel moeten betrekken”, vervolgde Helder. “Dat deden ze goed. Het leverde bijna twee doelpunten op”, zag Helder, die alleen in de play-offs mee doet. “Het is een vriendendienst aan onder meer voorzitter Richard Smith. Hij heeft mij ooit behandeld als fysio toen ik bij Sparta speelde. Daardoor verdiende ik een transfer naar Vitesse.”

22052016 DWS RKDES John Beckman 3

Komende donderdag staat de return op het programma. Als DWS doorgaat, spelen de Amsterdammers nog maximaal twee rondes voor promotie een feit is. “Kansloos zijn we niet. Ik heb vertrouwen in komende donderdag”, besloot Helder.

Klik hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie zondag

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)